Vaticaansint-pietersplein-romecolosseum-romeColosseum-romeRomekerst sint-pitersplein rome

Open Baladin - Italiaans bier

‘Open Baladin’ zit verstopt in een steegje achter Campo de’ Fiori In dit bijzondere en rasechte Italiaanse café in Rome heb je keuze te over aan bier. De oprichters van de zaak houden naar eigen zeggen van alles wat rechtstreeks uit de natuur komt en zoeken enthousiasme en creativiteit in de mens. Lekker vaag, maar wat bedoelen ze er eigenlijk mee?

Rome_baladin-bier

Simpelweg dat ze hun werk serieus nemen, belang hechten aan goed eten en drinken en alleen gedreven en degelijk opgeleid personeel aannemen. Dat professionaliteit hoog in het vaandel staat bij 'Open Baladin' zie je direct. Ben je eenmaal de uitsmijters gepasseerd, dan kun je je vergapen aan de enorme wand binnen: het is een prachtig verlichte muur die gevuld is met meterslange rijen bierflessen. Dat geeft een speciaal effect en zorgt direct voor een goede sfeer.

Italiaans bier
Het promoten van Italiaanse bieren is iets waar ze bij ‘Open Baladin’ prat op gaan. Het feit dat je er ruim honderd op eigen grondgebied gebrouwen biermerken vindt is het resultaat van onderzoek en de fanatieke deelname van de belangrijkste bierbrouwerijen in het land. ‘Open Baladin’ hoopt een katalysator te zijn in een culturele Italiaanse revolutie op het gebied van drank en smaak.

Rome_baladin-bier

Dat zijn wederom een hoop hoogdravende woorden, maar wat kun je hier nu eigenlijk verwachten? Kort gezegd: goed bier en een goed maal. Bij ‘Open Baladin’ wordt er naast bier namelijk ook eten verkocht. Neem eens huisgemaakte chips (fatate) met cacio e pepe smaak – met een knipoog naar de traditionele Romeinse pasta – als voorafje bijvoorbeeld. En kies vervolgens een ciabatta met buffelmozzarella, een maaltijdsalade met kip of een heerlijke hamburger met 180 gram vlees uit Piemonte.

Rome_baladin-cafe

'Open Baladin' is bij uitstek een café voor in de herfst of in de winter: je kunt er alleen binnen zitten. Maar dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld in de ontvangsthal op barkrukken, wat relaxter en knusser op de banken elders of in een nis op de eerste verdieping voor wat privacy. En, lest best: hoewel het café zich op een zeer centrale positie bevindt, gaan hier vooral Romeinen naartoe – voor die anthentieke draai aan je verblijf in Rome, zeg maar.

Open Baladin
Via degli Specchi 6, Rome

Dit artikel is een bijdrage van Tessa Vrijmoed

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels