colosseum-romesint-pietersplein-romeColosseum-romekerst sint-pitersplein romeVaticaanRome

TreeBar, hoog in Flaminio

In de noordelijke wijken van Rome zijn er niet zoveel bezienswaardigheden te vinden, op uitzondering van het MAXXI, het museum voor de moderne kunst, de catacomben van Priscilla en het Auditorium, het Concertgebouw van Rome na. Maar weinig toeristen betekent wel veel Romeinen en die sluiten de werkdag graag af met een aperitivo of een wijntje. In Flaminio, de wat chique wijk boven de Villa Borghese, doen ze dat in de TreeBar!

Aan de Via Flaminia, de lange straat die vanaf het Piazza Flaminio helemaal naar boven loopt, duikt de TreeBar als een soort eilandje tussen de twee eenrichtingswegen en naast het tramspoor op. Tussen de bomen op het terras en binnen in het lichte, houten Scandinavische interieur ben je je er niet van bewust dat je midden in een woonwijk zit. Zeker als 's avonds de lichtjes aangaan en het warme hout wordt beschenen, heb je eerder het idee in een elegante chalet te zijn, dan in een Romeinse bar.†

Rome_Tree-Bar

Producten van TreeFarm
De TreeBar zit er niet alleen heel leuk uit, het team probeert ook altijd weer nieuwe manieren te vinden om aan goede, pure producten te komen. In 2012 besloten ze daarom om hun eigen boerderij te beginnen in Montebello, Tuscania, om de weg van ingrediŽnten naar gerechten zo rechtlijning mogelijk te houden. Zo verbouwen ze op een biologische manier hun eigen granen, waarmee ze bloem maken om hun eigen biertjes mee te brouwen en elke dag verse pizza en brood mee te bakken in de houtoven. Ook hebben ze hun eigen olijfboomgaard, waaruit ze extra vergine olijfolie produceren. Deze is ook exclusief te koop bij TreeBar!

Rome_treebar

Liefde voor maandag
Veel toeristen zul je in de TreeBar dus niet vinden, omdat de wijk Flaminio niet zo centraal ligt, maar zeker als je langere tijd in Rome bent, is dit een ideale plek om te zien hoe de Romein het beste van zijn werkweek probeert te maken. Niet uitgeput vanuit je werk, in de file en dan met een magnetronmaaltijd op de bank, maar gezellig met colleghi of amici†even een aperitivo doen voor je naar huis gaat. Op maandag begint de week goed met de wekelijkse aperitivo van We Like Monday. Neem er een cocktail bij, rum of een huisgebrouwen biertje en geniet van de versgebakken foccaccia's en broodjes. Mocht je dan toch willen blijven hangen (er is elke maandag namelijk ook live muziek) dan serveren ze als hoofdgerecht onder andere heerlijke pizza's, pasta's en salades.

TreeBar
Via Flaminia 226, Rome
Elke dag geopend vanaf 18.30 uur, in het weekend is er ook lunch.†

Rome_tree-bar

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels