Vaticaankerst sint-pitersplein romecolosseum-romesint-pietersplein-romeRomeColosseum-rome

Gratis met de Roma Pass, Omnia Card of Rome Stadspas

Tijdens een stedentrip naar Rome krijg je met stadspassen als de Roma Pass, de Omnia Card of de Rome Tourist Card gratis toegang tot een groot aantal attracties en musea in Rome en je kan gratis gebruiken maken van het openbaar vervoer of de hop-on hop-off bus (met de Omnia-kaart en de Rome Stadspas). Heel handig!

Roma Pass
Met de Roma Pass krijg je gratis toegang tot de eerste twee bezienswaardigheden (uit een lijst van 38 monumenten en musea in Rome), kun je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Rome en krijg je korting op de toegangsprijs bij de meeste andere monumenten, musea en evenementen die je bezoekt. Bovendien ontloop je de lange wachtrijen bij de kassa. Let wel op dat de Roma Pass niet geldig is voor het vervoer van en naar de vliegvelden bij Rome.

De Roma Pass is geldig voor 3 dagen of voor 48 uur. In dit artikel lees je meer over de Roma Pass.

Bestel de Roma Pass voor 3 dagen

Bestel de Roma Pass voor 48 uur

roma-pass-rome

Omnia Card
Rome_omnia-cardNaast de Roma Pass is er een andere kaart waarmee je gratis een groot aantal attracties in Rome kunt bezoeken en tevens gebruik kunt maken van het openbaar vervoer: de OMNIA Vatican & Rome Card. De OMNIA-kaart is duurder als de Roma Pass, maar biedt ook meer mogelijkheden om volop te genieten van je stedentrip naar Rome.

De kaart kost 55 euro (voor 24 uur) of 113 euro (voor 3 dagen) voor volwassenen; kinderen van 6 tot 9 jaar betalen € 35,00 of € 80,00. Maar daarvoor krijg je dan ook 1 of 3 dagen lang het beste van Rome en Vaticaanstad voorgeschoteld, en bovendien is de Roma Pass hierbij inbegrepen!

Met de kaart kun je een aantal grote monumenten, musea en andere attracties in Rome gratis bezoeken. Bovendien hoef je als eigenaar van de kaart niet in de lange rij voor drukke attracties als de Vaticaanse Musea, de Sint-Pieters basiliek en het Colosseum te staan. Ten slotte geniet je met de kaart drie dagen lang van gratis openbaar vervoer in de hele stad en mag je voor niets en onbeperkt gebruik maken maken van de hop-on hop-ff bus die langs alle hoogtepunten van christelijk Rome rijdt. Lees meer over de Omnia Card in dit artikel.

Bestel hier de OMNIA Card voor 3 dagen 

Rome_omnia-card

Rome Toursi Card 
Naast de Roma Pass en de Omnia Vatican Card is de Rome Tourist Card nog een andere handige stadspas voor Rome. Met deze pas kun je Rome op een ontspannen en relatief goedkope manier ontdekken. De Rome Toursi Card geeft gratis of met korting toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden en musea in Rome. Ook een tour met de hop-on hop-off bus door Rome is inbegrepen, evenals de Airport Shuttle van het vliegveld naar de stad.

Rome_rome-city-passDeze Rome Stadspas is vooral geschikt voor die mensen die tijdens een citytrip naar Rome niet alle bezienswaardigheden en musea hoeven te zien, maar wel de belangrijkste attracties van de stad, zoals de Sint-Pietersbasiliek en het Colosseum. Een groot voordeel van deze stadspas is dat de kaart geen 24 uur, 48 uur of andere vereisten kent. Je kunt zelf bepalen wat en wanneer je iets bezoekt en zodoende wordt je niet opgejaagd. Bovendien hoef je de pas niet op te halen in Rome maar je kunt thuis direct alles online regelen!

Lees meer over de Rome City Pass in dit artikel.

Bestel hier de Rome Stadspas online

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels