colosseum-romeColosseum-romekerst sint-pitersplein romeVaticaansint-pietersplein-romeRome

Op de Fiets in Rome: tips en trucs

Waar moet ik op letten als ik een fietstour wil boeken in Rome? De Nederlandse organisatie Op de Fiets in Rome is specialist en geeft enkele handige tips en trucs voor het boeken van de juiste fietstour in Rome.

Rome_fietstourSteeds meer mensen kiezen voor het verkennen van Rome op de fiets. Onder leiding van een enthousiaste en ervaren en vaak Nederlandstalige gids kun je Rome heel goed per fiets verkennen. Al fietsend door Rome voel je je echt deel van de stad en gaat de stadsplattegrond voor je leven. De gids voert je veilig door de kleine oude straatjes, langs beroemde pleinen en grote monumenten, zoals het Circus Maximus, het Colosseum en de St. Pieter. 

De organisatie van 'Op de Fiets in Rome' beantwoordt vragen over het kiezen van de juiste fietstour in de Eeuwige Stad. Waar moet je op letten bij het boeken van een fietstour? Kunnen de kinderen ook zelf fietsen? 


Hoe kies ik de tour die voor mij of voor mijn gezelschap geschikt is? Alle organisaties bieden kortere en langere routes die het stadscentrum, de hoogtepunten en onbekendere delen van Rome verbinden. Wat is geschikt voor wie? Een overzicht van de tours die Op de Fiets in Rome aanbiedt: 

Rome_fietstour-fietsen

Waar moet je op letten bij de kwaliteit van de fietsen?
* In Italie gebruikt men eigenlijk altijd handremmen, er zijn weinig terugtrap-rem fietsen te vinden. Een paar versnellingen is gezien het hoogteverschil wel handig!
Rome_fietstour* Is een helm nodig? Het is niet verplicht in Rome, maar toch wel aan te raden voor de veiligheid. Bij Op de Fiets in Rome krijg je altijd een passende fietshelm.
* Kinderzitje nodig? Kinderfiets? Aanhanger? Zorg dat ook een kind op de juiste fiets zit.
* Zie je op tegen de hoogteverschillen in Rome? Een electrische fiets is dan een uitkomst! Vvoor de echte sportfietser is er ook sportief materiaal te huur.
* Als je zelf fietsen huurt vergeet dan niet de inlevertijd te checken bij het verhuurpunt. 

Kan ik met een grote groep een fietstour boeken?
Ook voor grote groepen is het mogelijk om fietstours te organiseren. Als break in een congres, een niet te dure teamactivtieit of een leuke familie-activiteit. Daarbij is het wel belangrijk dat er voldoende gidsen zijn voor de groep (groepsgrootte maximaal 10-12). Het vertrek, aankomst en stops onderweg moeten professioneel georganiseerd worden zodat iedereen zo snel mogelijk op de juiste fiets kan. Op de Fiets in Rome heeft die ervaring.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels