Vaticaankerst sint-pitersplein romecolosseum-romesint-pietersplein-romeColosseum-romeRome

Bezoek Rome vanaf je camping of hotel

Verblijf je op een camping of in een hotel in de buurt van Rome, dan is het natuurlijk leuk om ook een bezoek te brengen aan de Eeuwige Stad met haar vele prachtige monumenten, zoals het Colosseum, de Trevi-fontein, de Sint-Pieter en de Vaticaanse Musea, Villa Borghese, Spaanse Trappen, enz. Maar het is ook een hele drukke stad en hoe kom je daar en hoe kun je de wachtrijen bij bijvoorbeeld het Colosseum vermijden?

Rome is één van de meest bezochte steden in de wereld. Er zijn veel bezienswaardigheden die tot de verbeelding spreken, zoals het Colosseum, de Trevifontein, het Vaticaan, de Spaanse trappen, het Pantheon en nog veel meer! Daarom is het vaak aanlokkelijk om de stad te bezoeken voor toeristen die dichtbij Rome verblijven. Maar Rome is ook een hectische stad. Het verkeer is druk en dynamisch, parkeergarages zijn lastig te vinden, duur of overvol. Bezienswaardigheden liggen niet op loopafstand. Daarom biedt de Lazio Rome Day Pass alles om een dagje Rome tot een succes te maken. 

LET OP: De Lazio Rome Day Pass is NIET langer beschikbaar!

Een dagje Rome mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een vakantie op een camping of in een hotel of vakantiehuis in de omgeving van Rome. Om zoveel mogelijk uit het dagje Rome te halen hebben wij een programma samengesteleld.

Hop on Hop off Bus
Met de Hop on Hop off Bus kun je eenvoudig en snel alle hoogtepunten van Rome bezichtigen. Je kunt op en af stappen waar je wilt (ook om de tour te starten). Het ticket is geldig voor de hele dag en deze hoeft niet geprint te worden. Hier zie je een overzicht van de stops van de Hop on Hop off Bus in Rome. 

Klik hier om tickets voor de Hop on Hop off Bus te kopen.

Top attracties 
Tegenwoordig is het handig om je tickets voor de top attracties in Rome vooraf vast te leggen. Veel musea en bezienswaardigheden kom je alleen binnen als je een tijdslot gereserveerd hebt. Wij bieden een overzicht van belangrijke activiteiten in Rome. De Hop on Hop off Bus stopt voor elk van deze activiteiten:


Rome_colosseum-rome-1c.jpg

Reizen naar Rome met de trein of auto
Trein
Als jouw vakantieplek een trein station dichtbij heeft kun via Trainline je tickets kopen in het Nederlands voor een retour naar Rome. De Hop on Hop off Bus vertrekt nabij alle grote treinstations in Rome.

Auto
Je kunt makkelijk parkeren bij een parkeergarage in het centrum van de stad als je die van tevoren vastlegt. Dat kan via Parclick in het Nederlands.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum 

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels