RomeVaticaancolosseum-romeColosseum-romekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-rome

OMNIA-card voor Rome en Vaticaan

Naast de Roma Pass is er een andere kaart waarmee je gratis een groot aantal attracties in Rome kunt bezoeken en tevens gebruik kunt maken van het openbaar vervoer en de hop-on hop-off bus: de OMNIA Vatican & Rome Card.

Rome_vaticaan-sint-pieter De OMNIA-kaart is duurder als de Roma Pass, maar biedt ook meer mogelijkheden om volop te genieten van je stedentrip naar Rome. De kaart kost 113 euro (voor 3 dagen), voor volwassenen; kinderen van 6 tot 9 jaar betalen € 80,00. Maar daarvoor krijg je dan ook 3 dagen lang het beste van Rome en Vaticaanstad voorgeschoteld, en bovendien is de Roma Pass hierbij inbegrepen! Gratis openbaar vervoer én de hop-on hop-off bus zijn ook inbegrepen.

TIP: Bestel de Omnia Card voor 3 dagen van tevoren online!

Bestel hier de Omnia Card voor 3 dagen

Met de kaart kun je een aantal grote monumenten, musea en andere attracties in de stad gratis bezoeken. Bovendien hoef je als eigenaar van de kaart niet in de lange rij voor de Vaticaanse Musea, de Sint-Pietersbasiliek en het Colosseum te staan.

Gratis
Met de Omnia-kaart heb je gratis toegang (en geen wachtrijen!) bij de volgende highlights van Rome: 
* Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel
* Sint-Pietersbasiliek
* Basiliek Sint-Jan van Lateranen (San Giovanni in Laterano - met multimedia tour en audioguide)
* Gevangenis van Sint-Pieter (Carcere di San Pietro - met multimedia tour en audioguide)
* Gratis toegang tot 2 andere musea of archeologische locaties in Rome (bijv. Colosseum en Forum Romanum of Galleria Borghese) en korting op overige musea en bezienswaardigheden.
* Drie dagen lang gratis openbaar vervoer en onbeperkt gebruik van de hop-on hop-off bus.

TIP: Rome Tourist Card
Wil je in Rome vooral het Colosseum, de Sint-Pieter en de Vaticaanse Musea (met de Sixtijnse Kapel) bezoeken, dan is de Rome City Pass (ook wel Rome Tourist Card genoemd) een prima en goedkoper alternatief. Met de Rome City Pass heb je gratis skip-the-line toegang tot het Colosseum, de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea.

Bestel hier de Rome Tourist Card

Hop-on hop-off bus
Naast gratis toegang en het ontlopen van de lange rijen bij attracties als het Colosseum, de Vaticaanse musea en de Sint-Pieter, krijg je met de Omnia Card op veel plekken ook een extraatje in de vorm van een gratis audioguide. Ten slotte geniet je met de kaart drie dagen lang van gratis openbaar vervoer in de hele stad en mag je voor niets en onbeperkt tours maken met de hop-on-hop-off bus die langs de belangrijkste hoogtepunten van Rome rijdt.

Stedenpas
Met een stadspas kun je vaak geld en tijd (geen wachtrijen) besparen tijdens een stedentrip naar Rome. Kijk voor meer informatie over de Omnia Rome & Vaticaan Card en een overzicht van alle stadspassen en kortingskaarten in Rome en andere Italiaanse steden bij Citypasses.eu.

Kijk voor meer informatie ook op de website van de Omnia Card.
Zie voor gratis toegang en korting op attracties en openbaar vervoer in Rome ook de Roma Pass 

Rome_omnia-card

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
22-04-2014

Mieke | Is het met deze kaart mogelijk om de Vaticaan Musea binnen de drie dagen meerdere keren te bezoeken?

11-08-2012

Diny schippers | De Omniacard was een succes;langs de lange rijen wachtenden bij het collosseum en St. Pieter lopen, ipv aanschuiven. Ook mag je drie dagen met de open bus mee terwijl ik dacht dat we maar een keer mee mochten. De verzamel/informatiepunten zijn niet makkelijk te vinden, zeker bij het bezoek aan de gevangenis van St.Peter hebben we lang gezocht maar verder kan ik iedereen de pas aanraden(zeker als het 35+ graden in Rome is)Roma Amor

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels