sint-pietersplein-romeRomekerst sint-pitersplein romecolosseum-romeColosseum-romeVaticaan

Eten op straat verboden in Rome!

Vanaf 1 januari 2013 mag je in de omgeving van toeristische trekpleisters in Rome, zoals het Colosseum, het Piazza Navona of het Pantheon, niet meer op straat eten. Wie op de pleinen van de Italiaanse hoofdstad gaat picknicken, loopt kans op een flinke bekeuring.

Rome_etenDeze regel vloeit voort uit een nieuw aangenomen wet ter bescherming van het historische centrum van Rome. Vanaf 1 januari 2013 mogen lokale bewoners en toeristen niet meer met eten en drank rondhangen in gebieden met een historische waarde. Zet je wel je tanden in een pizzapunt of panini, dan heb je kans op een boete tussen de 25 en 500 euro!†

De politie zal streng gaan controleren. Rome is trouwens niet de enige Italiaanse stad waar het verbod wordt afgekondigd. In VenetiŽ, Florence en Verona is de maatregel al sinds vorig jaar van kracht.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
16-08-2014

Hansoli | Dit bericht is al lang achterhaald. Het was een actie van de vorige, rechtse, burgemeester Allemano. Er was veel protest tegen en heeft een boost gegeven aan de Streetfood beweging. Gewoon met je pizza bianca op een bankje in het park. Gelukkig waait er anno 2014 een meer liberale koers in de stad. De nieuwe burgemeester Marino komt zelfs met zijn fiets naar het werk.Roma Amor

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels