colosseum-romeVaticaanRomesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeColosseum-rome

Wifi-hotspots in Rome

Ook de digitale snelweg leidt vanaf begin 2013 naar Rome. De Eeuwige Stad heeft ervoor gezorgd dat Romeinen en toeristen via maar liefst 700 publieke wifi-hotspots op 170 verschillende plekken in de stad contact kunnen maken met het wereldwijde web. Je vindt deze hotspots in onder andere musea en bibliotheken en op en om een aantal bezienswaardigheden, zoals het Colosseum en het Kattenforum.

Digit Rome, zoals de naam van het project luidt, biedt gratis internetverbinding tot maximaal vier uur per dag. Hiervoor moet je je wel eerst registreren. Surfen op de website van Roma Capitale is ongelimiteerd, waardoor informatie over bijvoorbeeld evenementen en openbaar vervoer altijd binnen handbereik is.
Om precies te zien waar je toegang hebt tot dit gratis wifi-netwerk kun je, voor vertrek naar Rome, een kijkje nemen op de speciale website. In de stad zijn alle wifi-hotspots te herkennen aan het logo van Digit Roma.

Rome_DigitRoma.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
19-06-2013

Kenneth Tan | Je schijnt er een italiaanse sim-kaart voor nodig te hebben. Zonder kan je niet registreren. Beetje lastig voor toeristen.Roma Amor

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels