colosseum-romeVaticaansint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeRomeColosseum-rome

Rome Tourist Card

De Rome Tourist Card (voorheen de Rome City Pass) is naast de Roma Pass en de Omnia Vatican Card ook een handige stadspas voor Rome. Met deze pas kun je Rome op een ontspannen en relatief goedkope manier ontdekken. De Rome City Pass geeft gratis of met korting toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden en musea in Rome, zoals het Colosseum, Forum Romanum, de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea (inclusief de Sixtijnse Kapel).

De Rome Tourist Card is vooral geschikt voor die mensen die tijdens een citytrip naar Rome niet alle bezienswaardigheden en musea hoeven te zien, maar wel de belangrijkste attracties van de stad, zoals de Sint-Pietersbasiliek, het Colosseum, Forum Romanum en de Vaticaanse Musea (met de Sixtijnse Kapel). Bij de Sint-Pieters basiliek krijg je een rondleiding met een officiŽle Vaticaanse gids, inclusief headset. Bij de andere attracties is een audioguide (in 10 talen) inbegrepen. Voor het Pantheon is een audioguide voor een individuele tour inbegrepen bij de pas.

TIP:†Haal alles uit je citytrip naar Rome en boek de Rome Tourist Card vooraf online!

Bestel hier de Rome Tourist Card online

Rome_Digital-Pass_Rome

Rome Pas
Een groot voordeel van deze pas is dat de kaart geen 24 uur, 48 uur of andere vereisten kent. Je kunt zelf bepalen wat en wanneer je iets bezoekt en zodoende wordt je niet opgejaagd. Bovendien hoef je de pas niet op te halen in Rome maar je kunt thuis direct alles online regelen!

Gratis en skip the line
Met deze pas heb je gratis of met korting toegang tot musea en attracties, zoals de Sint-Pietersbasiliek (inclusief rondleiding), het Colosseum, Forum Romanum en de Vaticaanse Musea. Bovendien kun je met de Rome Tourist Card met† 10% korting tickets bestellen bij andere musea en attracties en op cruises, excursies en tours door de stad. Bezoek de Sint-Pietersbasiliek, de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel, Forum Romanum en het Colosseum met gratis toegang en ontloop de wachtrijen bij de kassa. Bespaar geld en skip the line!

Rome_tourist-card

Openbaar vervoer
In de kaart zit geen gratis openbaar vervoer, maar op tal van plaatsen in Rome kun je een- of meerdaagse kaarten kopen voor het openbaar vervoer (metro, bus, tram). Een andere manier om door Rome te reizen is uiteraard de Hop-on Hop-off bus (voor 24, 48 of 72 uur).

Kortingen
Naast de gratis toegang tot de Sint-Pietersbasiliek, het Colosseum, Forum Romanum en de Vaticaanse Musea krijg je met deze pas nog tal van kortingen. Korting op de entree van musea en bezienswaardigheden, korting op cruises, excursies en fiets- en wandeltours. Bij de stadspas ontvang je bovendien een handige plattegrond met informatie over deelnemende bedrijven en attracties.

Stedenpas
Met een stadspas kun je vaak geld en tijd (geen wachtrijen) besparen tijdens een stedentrip naar Rome. Kijk voor meer informatie over de Rome Tourist Card en een overzicht van alle stadspassen en kortingskaarten in Rome en andere Italiaanse steden bij Citypasses.eu.

Rome_Sint_Pieter

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels