colosseum-romesint-pietersplein-romeRomeColosseum-romekerst sint-pitersplein romeVaticaan

ROMA Pass

Als je tijdens je bezoek aan Rome regelmatig gebruik wil maken van het openbaar vervoer en een flink aantal monumenten en/of musea wil bezoeken, kun je het beste een Roma Pass aanschaffen. Deze pas kost 52 euro en is drie dagen geldig (72 uur). Een pas voor 48 uur kost 32 euro.

Tijdens de dagen dat de pas geldig is krijg je gratis toegang tot de eerste twee bezienswaardigheden (uit een lijst van 40 monumenten en musea), kun je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer en krijg je korting op de toegangsprijs bij de meeste andere monumenten, musea en evenementen die je bezoekt. 

De Roma Pass kan je bezoek aan Rome aanzienlijk goedkoper maken. Reken maar uit: alleen een kaartje voor het Colosseum (skip the line) kost al 23 euro en voor Galleria Borghese is dat 22 euro. Voor een driedaags ticket voor bus, tram en metro moet je al snel 12 euro neertellen. Je hebt je Roma Pass er dus al vrij snel uit! Let op: voor een bezoek aan het Colosseum moet je vooraf een tijdslot boeken.

TIP: Bestel de Roma Pass vantevoren online! Je ontvangt dan een voucher waarmee je in Rome je pas(sen) kunt ophalen, op het vliegveld naar keuze, het station of bij andere punten in Rome.

Bestel de Roma Pass voor 2 of 3 dagen

TIP: Rome City Pass
Wil je in Rome vooral het Colosseum, de Sint-Pieter en de Vaticaanse Musea (met de Sixtijnse Kapel) bezoeken, dan is de Rome City Pass een prima alternatief. Met de Rome City Pass (ook wel Rome Tourist Card genoemd) heb je gratis en skip-the-line toegang tot het Colosseum, de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea. 

Bestel hier de Rome City Pass

Rome_roma-pass

Met de Roma Pass zijn de eerste twee bezoeken dus gratis en daarna krijg je bij de meeste andere bezienswaardigheden korting. Als je slim bent, ga je dus eerst naar twee duurdere bezienswaardigheden, zoals het Colosseum en de Capitolijnse Musea. Een ander groot bijkomend voordeel is dat je meestal niet in de rij hoeft te staan. Bij de meeste bezienswaardigheden is er een speciale skip-the-line toegang voor houders van de Roma Pass.

Rome_colosseum-roma-passDe Roma Pass is onder andere geldig bij:
*Colosseum
*Galleria Borghese
*Museo Palatino
*Galleria Nazionale di Arte Antica / Palazzo Barberini
*Galleria Nazionale di Arte Antica / Palazzo Corsini
*Galleria Nazionale di Arte Moderna
*Galleria Spada
*MACRO
*MAXXI
*Capitolijnse Musea (Musei Capitolini)
*Ara Pacis
*Palazzo Massimo alle Terme
*Palazzo Altemps

Let op: de Roma Pass is niet geldig voor het vervoer van en naar de vliegvelden van Rome, zoals Fiumicino (All special connections tpl Atac, the railway lines Trenitalia FR, the connection Tiburtina/Termini/Fiumicino Airport, the connection Trenitalia “No stop” Roma Termini-Fiumicino Airport (Leonardo Express) and all connections to and from Fiumicino and Ciampino Airports are not included).

Omnia Card Rome & Vaticaan
De Roma Pass geldt niet voor Vaticaanstad (Sint-Pieter en Vaticaanse Musea), omdat dit officieel een andere staat is. Hier zul je dus de volle mep moeten betalen en achter in de rij moeten aansluiten. Ga 's morgens vroeg, dan is het nog relatief rustig en hoef je niet lang te wachten. Je kunt ook een Omnia Card aanschaffen. 

Bestel hier de Omnia Card

De Roma Pass is in Rome te koop bij de monumenten en musea die deelnemen, bij de verschillende Toeristische Informatie Punten, bij tabakswinkels (tabacchi), op de vliegvelden Fiumicino en Ciampino en op het treinstation Termini. Het is handiger als je de Roma Pass vantevoren online bestelt. Naast de Roma Pass krijg je een vervoersbewijs dat vanaf het moment van afstempelen drie dagen geldig is, een stadsplattegrond en twee kleine gidsjes met informatie en nieuws over musea en evenementen. Zie voor meer informatie over de Roma Pass de speciale website.

Zie ook de Omnia-kaart voor Rome en Vaticaan 

Stedenpas
Met een stadspas kun je vaak geld en tijd (geen wachtrijen) besparen tijdens een stedentrip naar Rome. Kijk voor meer informatie over de Roma Pass en een overzicht van alle stadspassen en kortingskaarten in Rome en andere Italiaanse steden bij Citypasses.eu.

Rome_colosseum-roma

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
30-03-2015

Gwen | Is de Romapass ook geldig in de Hop-On / Hop off Bus?

28-09-2014

arie | als ik nu hier de kaarten bestel, krijg ik ze dan thuis gestuurd of moet ik in Rome een voucher inleveren?

04-07-2014

Coca | Is de pas 3 aan Ă©Ă©n gesloten dagen geldig of 3 losse dagen?

30-06-2014

Richard de Jong | Die kaarten die je online besteld krijg je thuisgestuurd ?

29-05-2014

Carine Loonen | Goed produkt, geen wachttijden want er zijn speciale rijen voor de pashouders. Voor Vaticaanstad heb je idd andere tickets nodig, advies vooraf via internet bestellen. Wij hebben verhalen gehoord van gidsen die ter plaatse tickets met tour aanbieden, en zo wil je dus NIET naar Vaticaanstad. Romapas is niet geldig in St Pieter. Oud Rome doe je overigens te voet, alles ligt op loopafstand.

06-05-2014

peter duijvekam | voor Vaticaanstad kun je middels internet kaarten kopen en hoef je niet in de rij te staanRome in eigen keuken
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels