VaticaanRomesint-pietersplein-romecolosseum-romeColosseum-romekerst sint-pitersplein rome

Rome-apps

Met de komst van de iPhone en andere smartphones en de iPad is het aantal reisgidsen enorm uitgebreid. Er zijn namelijk enorm veel Rome-apps te downloaden, die elk op hun eigen manier de stad digitaal voor je ontsluiten. Uiteraard met gps-functie, zodat je eigenlijk geen plattegrond meer nodig hebt.

Het aantal apps is enorm, vandaar dat de redactie van Rome-Nu de leukste Rome-apps voor je op een rijtje heeft gezet:

app-Het beste van Rome-2.jpg1 - Het beste van Rome - Capitool Compact

Deze applicatie geeft tal van top10-lijstjes voor de leukste bezienswaardigheden in Rome: de mooiste plekken uit de oudheid, de fraaiste kerken en historische gebouwen, de grootste kunstenaars, de lekkerste ijssalons, de meest romantische plekjes, de mooiste piazza’s en fonteinen, de leukste attracties voor kinderen, en de beste hotels, restaurants en winkels.


app-Free Rome-2.jpg2 - Free Rome

Nee, deze app is ondanks zijn naam niet gratis, maar wijst je (voor slechts 79 eurocent) wel de weg naar meer dan 80 gratis dingen die je in Rome kunt doen, zien en beleven. Uiteraard wordt de lijst regelmatig geactualiseerd, zodat je als bezoeker ook op de hoogte bent van de leukste (gratis) festivals en optredens.

app-Roman emperors.jpg3 - Romeinse keizers

Overal in Rome hebben de Romeinse keizers hun sporen nagelaten, maar wie heeft nu ook alweer wat laten bouwen of juist gesloopt om een nog indrukwekkender bouwwerk neer te zetten? Deze app biedt niet alleen een lijst van meer dan 200 keizers, met van elk een beknopte biografie, maar laat ook zien welke keizer verantwoordelijk is geweest voor welk monument. Zo krijg je een heel ander beeld van de grote keizers - en van de stad. Leuk!

app-When in Rome.jpg4 - When in Rome

'When in Rome, do as the Romans do' - aldus een bekend spreekwoord. Met deze app wordt dat een stuk makkelijker, want drie Romeinen (van drie verschillende generaties) vertellen je precies waar je moet zijn voor de lekkerste pizza, het beste ijs, een goed glas wijn, de meest bijzondere delicatessen en de hipste winkels. Met deze app ontdek je met een paar vingerbewegingen de geheime adresjes in Rome, waar je tussen de lokale bevolking eet, drinkt en shopt.

app-ItalyGuides Vatican Museum Tour.jpg5 - ItalyGuides Vatican Museum Tour


Niet voor heel Rome, maar wel een heel goede handleiding voor de Vaticaanse Musea, waar je als bezoekers nog wel eens verdwaald raakt tussen de enorme hoeveelheid kunstwerken, of overwelmd door al het moois dat er te zien is. Naar buiten vluchten en dan ontdekken dat je de mooiste dingen hebt gemist hoeft nu niet meer. Deze app leidt je aan de hand van aanbevolen routes, met duidelijke plattegronden en veel fotomateriaal, langs de belangrijkste kunstwerken. Tevens is er een audiotour beschikbaar, zodat je in alle rust naar de beelden in plaats van naar je iPhone-schermpje kunt kijken. Een bezoek aan de Vaticaanse Musea wordt zo een unieke ervaring, ook als je er al eerder bent geweest!

6 - 100% Rome

Rome__app-rome-momedia.jpgDe 100% Rome app van mo’media is een handige mobiele applicatie die je langs de leukste plekken van de stad leidt. Via de offline navigatie (waardoor je dus niet extra betaalt voor een internetverbinding) weet je in no-time waar je bent en wat er in je directe omgeving allemaal te zien en te doen is. Natuurlijk zijn ook de wandelroutes uit de gids gedigitaliseerd, zodat je met je telefoon in de hand langs de leukste adresjes kunt wandelen zonder een grote plattegrond nodig te hebben. Een blik op je telefoonscherm is genoeg om te zien waar je moet zijn. Bij elk adres in de app is een uitgebreide beschrijving, een foto en een aantal handige functionele details toegevoegd. Je vindt bijvoorbeeld direct het telefoonnummer, zodat je kunt bellen om kaartjes of een tafeltje te reserveren. Ook is het adres van de website opgenomen (let wel op: als je hiernaartoe surft kost dat natuurlijk wel geld) en kun je via de plattegrond makkelijk de locatie van het adres vinden. Ook een metrokaart ontbreekt niet. De app is onder andere beschikbaar voor iPhone en Android. 
7 - Cityzapper

Rome__app-cityzapper.jpgCityZapper Rome is een Nederlandstalige app die geheel is samengesteld door plaatselijke reporters. De app bevat informatie over bezienswaardigheden, musea, restaurants, lunchplekken, winkels, hotels,  uitgaansgelegenheden, evenementen, cultuur en vervoer.

De app is – eenmaal gedownload - offline te gebruiken, omdat alle informatie al in de app aanwezig is. De locatie wordt op basis van de gps-functie bepaald, zodat je altijd kunt zien waar je bent – en wat er in je nabije omgeving allemaal te zien en te doen is. Bij de bezienswaardigheden zie je dus niet alleen hoe je er naartoe kunt wandelen, maar ook wat je onderweg allemaal tegenkomt.

8 - Eat Rome

Rome__app-eat-rome.jpgElizabeth Minchilli woont en werkt lange tijd in Rome en kent de stad op haar duimpje. Aangezien ze dol is op koken, eten en op schrijven over beide zaken kent de stad culinair gezien geen enkel geheim meer voor Elizabeth. In elke wijk weet ze de leukste adresjes, de gezelligeste restaurants, de bijzondere gerechten die nergens anders zo goed worden klaargemaakt.

Elizabeth hield jarenlang nauwkeurig lijstjes bij van haar favoriete restaurants, bakkers, wijnbarretjes, koffietentjes en andere culinaire adressen. Uiteraard deelde ze die lijstjes graag met vrienden, buren en collega's... ja, zelfs Romeinen vroegen haar geregeld om culinaire raad.

Elizabeth besloot de lijstjes begin dit jaar ook beschikbaar te maken voor een groter publiek en zo geschiedde... De app EAT ROME is in de AppStore te koop, met de 150 lekkerste plekken om te eten in de Eeuwige Stad.

Als je de app voor je vertrek naar Rome downloadt, heb je in de stad zelf (ook offline) altijd en overal toegang tot de lijst met culinaire hoogtepunten, zodat je op elk moment van de dag en in elke wijk van Rome uit de voeten kunt.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels