kerst sint-pitersplein romecolosseum-romeRomesint-pietersplein-romeVaticaanColosseum-rome

Voetbal in Rome

Rome kent twee voetbalclubs: Lazio Roma en AS Roma, ook wel Giallorossi genoemd, naar de kleuren van de club (geel en rood). Met deze kleuren speelt AS Roma in op de kleuren van de stad Rome: paarsrood en goud. Lazio heeft blauw en wit als ploegkleur.

informatie-rome-voetbal-1.jpgBeide voetbalclubs kennen een lange geschiedenis en traditie. SS Lazio werd namelijk opgericht in 1902, en AS Roma volgde precies 25 jaar later, in 1927. AS Roma is ontstaan uit een fusie van drie ploegen die toen ook al bestonden: Alba, Roman en Fortiludo. Deze ploeg ontstond in de arbeiderswijken in het zuiden van de stad. Vooral in Testaccio is de steun voor de club enorm; hier vind je ook het enige echte supporterscafe van AS Roma. De supporters van Lazio komen vooral uit de rijkere wijken in het noorden van Rome. Tussen beide ploegen bestaat een enorme rivaliteit; als ze tegen elkaar moeten voetballen staat de hele stad op zijn kop!

Naar het stadion!
Alle thuiswedstrijden van beide clubs worden gespeeld in Lo Stadio Olimpico, het Olympisch Stadion, dat al in 1927 werd ingehuldigd. Het stadion is heel gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Ook het bemachtigen van kaartjes is dankzij internet niet al te moeilijk.

Als het om een belangrijke wedstrijd gaat, kun je beter niet al te lang wachten met kaartjes kopen. Bedenk wel dat een kaartje niet goedkoop is. Zeker als er een belangrijke tegenpartij als Juventus of AC Milan naar Rome afreist, kan de prijs van een kaartje snel stijgen.

Maar ook als je geen kaartje hebt kunnen bemachtigen, is een avondje voetbal in Rome een feest. De wedstrijd wordt vaak uitgezonden op grote schermen in cafés en als Rome wint, laten de Romeinen je volop meegenieten. Forza Roma!

Rome_handige-info-voetbal.jpg 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
11-01-2015

martijn | geachte mevrouw, meneer, ss lazio werd opgericht in 1900. vr gr martijnRoma Amor

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels