colosseum-romeVaticaanColosseum-romesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeRome

Uitgaan in Rome

Zorg dat je na een hele dag slenteren, musea bezoeken, winkelen en rondkijken na het eten nog genoeg energie hebt voor een avondje uit. Het culturele aanbod in Rome is namelijk enorm, met echt voor elk wat wils. Opera's, concerten, voorstellingen, films... je hoeft je ook 's avonds niet te vervelen in de Eeuwige Stad.

Rome_handig-uitgaan.jpgWie graag een avondje uit wil, kan het beste de culturele hotline van Rome raadplegen, 06-0608. Voor wie niet kan of wil bellen, de website van deze cultuurlijn geeft eveneens volop informatie over theatervoorstellingen en evenementen.

Wil je de avond liever tussen de Romeinen op een terras of in een bar doorbrengen, dan kun je het beste naar een van de gezellige wijnbarretjes in Trastevere of rondom het Campo de' Fiori gaan. Ook de studentenwijk, San†Lorenzo, staat bekend om zijn†levendige kroegjes en pizzeria's, waar†je tot diep in de nacht†een pizza kunt eten - dus ook na een late film.

De wijk Testaccio staat bekend om zijn uitgaansleven. In de zogenaamde Schervenberg vind je de ene discotheek na de andere en kun je tot in de vroege ochtend de indrukken van de oude stad van je af dansen. Ook vind je hier L'Oasi della Birra†een van de weinige plekken in Rome waar een Italiaanse eigenaar een enorme selectie bieren serveert.

Lees ook andere tips in de rubriek 'Uitgaan in Rome'.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum†

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels