colosseum-romeVaticaanColosseum-romekerst sint-pitersplein romeRomesint-pietersplein-rome

Engelssprekende dokters in Rome

Het allerliefste wil je natuurlijk een onbezonnen vakantie, waar geen wolkje aan de lucht is en je met een buik vol wijntjes, pizza en gelati onbezorgd door de Romeinse straatjes kan slenteren. Maar helaas hoeft een vakantie geen vrijbrief te zijn voor fysieke pijntjes en ongemakken en als je echt ergens last van hebt, is het altijd beter om er even naar te laten kijken in plaats van het je citytrip Rome nog langer te laten beďnvloeden. En voor degenen die geen Italiaans kunnen, is het fijn om dan een Engelssprekende dokter te kunnen spreken.

Want als je dan eindelijk de stap genomen hebt om naar de dokter te gaan, is het ook wel fijn dat er geen grote taalbarričre is en je niet het risico loopt om met een klein buikgriepje helemaal ingespalkt terug naar je hotelkamer te moeten. Daarom hieronder een aantal locaties in Rome waar je als toerist zonder problemen kunt binnenstappen en waar de medewerkers en dokters je in het Engels te woord kunnen staan.

Rome_doctor

In Italië is de publieke gezondheidszorg gratis voor alle Europese burgers, maar dit betekent ook dat je bij lage urgentie vaak ook heel, heel lang moet wachten. Bij privéklinieken zoals onderstaande word je daarom geacht direct te betalen, maar meestal kun je dat gelijk of achteraf terugvragen bij je zorg- en of reisverzekering.

- DOCTORS IN ITALY
In het hartje van Rome, dichtbij de Spaanse Trappen kun je bij de kliniek van Doctors in Italy binnenstappen zonder afspraak tijdens kantooruren. Op elk moment van de dag kun je daarnaast online een afspraak maken voor een consultatie of een huisbezoek, zelfs voor de weekenden, feestdagen en avonden. De prijzen zijn betaalbaar en te vinden op de site. Betalingen via de verzekeraar worden geaccepteerd. Mochten ze een ziekenhuisbezoek nodig achten, helpen ze je hier ook mee.

Via Frattina 48-3, Rome

Telefoonnummer: +39 06 679 0695

Rome_doctors-italy

- MEDINACTION
De dokters van Medinaction komen bij je op bezoek in je AirBnB-appartementje, hotelkamer of tentplaats. Een algemene medicus of specialisten zoals kinderartsen, cardiologen en geriatrie kunnen op de dag zelf nog bij je langs komen om te kunnen bepalen welke zorg je nodig hebt. Directe betaling via de zorgverzekeraar is mogelijk, maar je kunt het ook zelf voorschieten en later terugvragen bij de verzekering. Artsen van Medinaction mogen ook recepten voorschrijven en kunnen ziekenhuisopnames voor je regelen.

Telefoonnummer: +39 320 40 65709  – +39 347 7462066 (sms/whatsapp)

Rome_dokter

- AVENTINO 38 Medical Office
Op loopafstand van het FAO, de Food and Agriculture Organisation van de VN, waar heel veel internationale medewerkers werken, staat de kliniek van Aventino 38. Op een paar meter van het Circus Maximus kun je hier geholpen worden door artsen en assistenten die Italiaans, Duits, Frans en Engels spreken. De service is gratis, maar dat betekent dat je dus waarschijnlijk wel iets langer moet wachten.

Viale Aventino, 38 (Metro B, Circo Massimo)

Telefoonnummer: +39 06 57 28 9413 – +39 06 57 28 9501

- AVENTINO MEDICAL GROUP
In het geval dat het duidelijk wordt dat je bij Aventino 38 echt heel lang moet wachten, kun je het ook proberen bij de dicht daarbij zijnde Aventino Medical Group. Je moet hier wel betalen, maar de prijzen zijn redelijk en je kunt er terecht voor alles variërend van dermatologische problemen tot psychische hulpverlening.

Via Sant’ Alberto Magno, 5, Appartment 3 (Metro B, Circo Massimo)

Telefoonnummer: +39 06 5780738

info@aventinomedicalgroup.com

- TRAVEL CARE ITALY
Travel Care Italy is de internationale vleugel van het Cristo Re Ziekenhuis en staat goed bekend om zijn hulp aan expats, studenten en toeristen. Ze hebben directe betaalafspraken met de meeste internationale zorg- en reisverzekeraars en zullen er alles aan doen om te zorgen dat de patiënt zelf niet voor de kosten hoeft op te draaien.

Via delle Calasanziane 25, Rome

24/7 EERSTE HULP:  + 39 345.6122582

ospedalecristore@travelcareitaly.com

- MEDICAL DIMENSION
De kliniek van Medical Dimension is dichtbij het Colosseum en de basilica San Giovanni (de Sint Jan der Lateranen) te vinden. Ze hebben Engelssprekende dokters werkzaam in de grootste Italiaanse steden zoals Rome, Milaan, Venetië, Napels, Parma en Florence. Kantooruren zijn van 9.00 – 20.00 uur en 24 uur per dag is Eerste Hulp aan huis beschikbaar. Ze hebben afspraken met de meeste internationale verzekeraars.

Via di San Giovanni in Laterano 182, Rome

Telefoonnummer: +39 3208722126

info@medicaldimension.net

(Bron: Romeing.it)  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels