sint-pietersplein-romeColosseum-romeVaticaanRomekerst sint-pitersplein romecolosseum-rome

Rome City Pass

De Rome City Pass is een handige pas tijdens een stedentrip naar Rome. Met de Rome City Pass heb je gratis en skip-the-line toegang krijgt tot de belangrijkste bezienswaardigheden en musea in Rome, zoals het Colosseum, Forum Romanum en de Vaticaanse Musea. Een rondrit met de hop-on hop-off bus langs de bezienswaardigheden van Rome hoort ook bij de pas. Tickets voor een transfer van de luchthaven naar het centrum van Rome zijn een extra optie. 

Bezienswaardigheden
Tijdens een bezoek aan de verschillende gratis bezienswaardigheden in Rome hoef je nooit in de rij te staan. Het “Skip the Line”-principe maakt dat je direct naar de ingang kunt lopen, om op vertoon van je pas toegang te krijgen tot de attractie. Voorbeelden van bezienswaardigheden die gratis bezocht kunnen worden zijn de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel, het Forum Romanum, het Colosseum, de Sint-Pietersbasiliek en Castel Sant'Angelo. Je kunt de toeristenpas voor Rome bestellen met een geldigheidsduur van 1, 2, 3, 4, 5 of 7 dagen. Het is logischerwijs afhankelijk van de duur van je stedentrip naar Rome, welke pas het beste bij je reis aansluit. 

TIP: Bestel de Rome City Pass van tevoren online en geniet meteen van alle attracties in de Eeuwige Stad!

Bestel hier de Rome City Pass!


Rome_Rome-city-pass

Skip de line toegang tot attracties 
Met deze pas heb je toegang tot een groot aantal bezienswaardigheden in Rome. Bezoek bijvoorbeeld het Vaticaan met de Sint-Pietersbasiliek, loop binnen bij een van de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel, bezoek het Colosseum en het Forum Romanum of het indrukwekkende Castel Sant’Angelo. 

Bij veel van deze bezienswaardigheden in Rome kun je de wachtrij overslaan middels het “Skip the Line”-principe. Zo kun je direct naar binnen en verspil je geen tijd! Zeker wanneer je twee of drie dagen in Rome verblijft, wil je zo snel mogelijk naar binnen kunnen. Zo weet je zeker dat je voldoende tijd hebt voor de andere bezienswaardigheden in de stad.

Hop-on Hop-off
Een tour met de Hop-on Hop-off bus is ook onderdeel van de Rome City Pass. Deze bussen brengen je naar de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad, zoals Piazza Venezia, de Spaanse Trappen en de Trevi-fontein. Bij ieder van deze bezienswaardigheden heb je de mogelijkheid om uit te stappen en de bezienswaardigheden op je eigen houtje te bekijken. Vervolgens neem je een volgende bus om door te reizen naar het volgende hoogtepunt in de stad.

Openbaar vervoer
In de kaart zit geen gratis openbaar vervoer, maar op tal van plaatsen in Rome kun je een- of meerdaagse kaarten kopen voor het openbaar vervoer (metro, bus, tram) in de stad. Een rondrit met hop-on hop-off bus (inbegrepoen bij de pas) is natuurlijk een prima alternatief om bij de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad te komen. Een luchthaventransfer van de luchthavens Ciampino en Fiumicino naar het centrum van Rome is een extra optie bij de pas.

Korting
Met de Rome City Pass krijg je, zoals reeds beschreven werd, gratis toegang tot verschillende bezienswaardigheden. Er zijn echter nog tal van andere bezienswaardigheden in Rome te vinden! Veel van deze bezienswaardigheden kun je met korting bezoeken, op vertoon van je pas. Ook krijg je met de pas korting op het huren van een fiets, een boottocht, winkels, restaurants, tours, enzovoorts.

Hoe werkt de Rome City Pass?
Je kunt de Rome City Pass eenvoudig online bestellen. Kies voor hoeveel dagen je de pas wil gebruiken. Hier kan je ook beslissen om het Colosseum en/of het Vaticaan niet te kiezen, omdat deze attracties tijdens jouw verblijf onverhoopt volgeboekt zijn. Het Colosseum kan alleen bezocht worden met een gereserveerd tijdslot. De prijs van de pas wordt dan lager. De pas en de tickets ontvang je via email, je hoeft dus in Rome niets op te halen.

Producten


Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels