colosseum-romekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romeVaticaanRomeColosseum-rome

Reizen met technologie: een slimme gids naar Rome

Voor een stedentrip naar Rome kun je natuurlijk nog steeds een reisbureau binnenstappen. Met een reisgids en een plattegrond plan je je daguitstapjes. Entreebewijzen koop je bij het plaatselijke VVV-kantoor. Of je sluit aan in de lange rij voor de kassa’s, zonder garantie dat je uiteindelijk ook echt naar binnen kan. Dit was de manier waarop we vroeger reisden. Je hoeft deze oude gewoontes niet overboord te gooien, maar moderne technologie kan het reizen wel een stuk makkelijker maken.

In andermans voetsporen 
In je papieren reisgids staat dat ene hotel goed aangeschreven. Maar er is inmiddels wel wat tijd verstreken tussen het moment dat de reisgids werd geschreven en het moment dat je in wilt checken. Grote kans dus dat er in de tussentijd wel het een en ander veranderd is. Om een goed en actueel beeld te krijgen van het hotel zoals het er nu bijstaat, lees je online reviews.

Contact
Als je zo’n 15 jaar geleden een e-mail wou sturen naar het thuisfront, was je vaak aangewezen op internetcafés. Deze cafés blinken meestal niet uit in gezelligheid. Je moet wachten tot er een computer vrij is. En als je eindelijk aan de beurt bent, kan iedereen meekijken over je schouder. Tegenwoordig kun je in vrijwel ieder café of hotel internetten via een openbaar netwerk. Omdat deze netwerken verre van veilig zijn, schakel je wel eerst een VPN in. Je brengt dan een versleutelde verbinding tot stand, die meekijkers, malware en virussen buiten de deur houdt. Je kunt een VPN voor meerdere apparaten gebruiken. Zo hou je niet alleen je smartphone, maar ook je laptop, tablet en gameconsole beschermd.

Rome_colosseum

Betere deals
Het internet maakt het natuurlijk een stuk makkelijker om op zoek te gaan naar goede aanbiedingen. Met een VPN kun je zelfs nog betere deals krijgen, door verbinding te maken met een Italiaanse VPN-server. Lokale bezoekers van een website krijgen vaak lagere tarieven te zien dan buitenlandse bezoekers. Vooral bij luchtvaartmaatschappijen, hotels en autoverhuurbedrijven kun je daarmee snel tientallen euro’s besparen.

Chatbots
Chatbots kunnen je veel zoekwerk uit handen nemen als je speciale wensen hebt. Vraag bijvoorbeeld naar hotels in Rome die geschikt zijn voor mindervaliden, of restaurants die rekening houden met allergieën en dieetwensen. Binnen een paar seconden krijg je een lijst gepresenteerd, waaruit je alleen nog maar je keuze hoeft te maken.

Minder papier
Tot een paar jaar geleden maakte je printer nog overuren met het afdrukken van alle tickets en documenten. Tegenwoordig neem je deze hele stapel papier mee op je smartphone. Daar zijn de bomen blij mee, maar jijzelf natuurlijk ook. Ook die stapel boeken die je op vakantie wilt lezen, neem je zorgeloos mee op je lichtgewicht e-reader. En die grote fotocamera vervang je door je smartphone die tegenwoordig net zulke scherpe foto’s kan maken tijdens een citytrip naar Rome.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels