kerst sint-pitersplein romecolosseum-romeColosseum-romeVaticaanRomesint-pietersplein-rome

Toeristenbelasting Rome

Burgemeester Gianni Alemanno heeft zich bij de toeristen die Rome bezoeken niet bepaald populair gemaakt. Dankzij hem worden alle toeristen die in Rome overnachten vanaf 1 januari 2011 verplicht toeristenbelasting te betalen.

Rome_handig-belasting.jpgAlemanno maakte bekend dat de belasting enkele euro's per nacht per persoon zal bedragen. Toeristen die in een luxe hotel slapen, betalen drie euro per persoon per nacht; toeristen in een eenvoudiger hotel betalen twee euro per nacht. Ook wanneer je in een appartement of op een camping overnacht, moet je de nieuwe belasting betalen. Alleen als je in een hostel slaapt, ben je vrijgesteld van deze nieuwe bron van inkomsten voor de gemeente Rome.

Daarnaast worden ook de toegangsprijzen van musea en andere monumenten verhoogd; gemiddeld bedraagt deze verhoging een euro per ticket. Ook voor de toeristische buslijnen en de boottochten op de Tiber zullen toeristen vanaf 1 januari iets dieper in de buidel moeten tasten.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels