colosseum-romeVaticaanRomekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romeColosseum-rome

Domus Sessoriana in Rome

In de Eeuwige Stad slaap je overal wel letterlijk tussen de geschiedenis, maar wie een kamer boekt bij Domus Sessariana zit er pas echt met zijn neus bovenop. Dit hotel bevindt zich namelijk in een archeologisch complex in Rome waar tevens resten van een tempel die was gewijd aan Venus en Cupido te vinden zijn, net als het schitterende Anfiteatro Castrense, dat dateert uit de tijd van keizer Heliogabalus (218-222).

Rome_hotel-Domus-Sessoriana-k.jpgLater deed het gebouw nog een tijd dienst als klooster van de naastgelegen basiliek Santa Croce in Gerusalemme, een kerk die wellicht wat in het niet valt vergeleken met de bekende buurman, de San Giovanni in Laterano, maar een bezoek toch meer dan waard is.

Het hotel beschikt over een terras waar je als gast een prachtig uitzicht hebt over de San Giovanni in Laterano, de tuinen van de Santa Croce in Gerusalemme en de daken van Rome. Op heldere dagen kun je zelfs tot de Castelli Romani, de dorpjes in de heuvels buiten Rome, kijken!

Domus Sessoriana
Piazza Santa Croce in Gerusalemme 10, Rome

Reserveer een kamer in Domus Sessoriana via Booking.com

Rome_hotel-Domus-Sessoriana-g.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels