sint-pietersplein-romeVaticaankerst sint-pitersplein romecolosseum-romeRomeColosseum-rome

Worldhotel Ripa Roma

Als je niet kunt kiezen waar je wilt verblijven in Rome, dan is een hotel tussen twee wijken in ideaal. Worldhotel Ripa Roma is er zo één, op de grens tussen het geanimeerde Trastevere en het kalme Testaccio.

Rome_Hotel_Ripa_Roma

Kamers
De tweehonderd kamers zijn allemaal licht en efficiënt ingericht, voorzien van comfort en een snelle wifi-connectie. Er zijn vijf types kamer, variërend van 28 tot 75 m2 in grootte. De kamers getiteld ‘Executive’ bevinden zich op de hoogste verdiepingen van het hotel en hebben een minimalistische en innovatieve inrichting. Verder heb je de ‘Family Suite’, bestaande uit twee kamers, salon en spelcomputer. Noemenswaardig is daarnaast de ‘Borromini Experience’, waarvoor de architect zich liet inspireren door Francesco Borromini, de grote barokartiest uit de zeventiende eeuw.

Boek een kmaer in design-hotel Ripa in Rome

Rome_hotel-ripa-roma

Faciliteiten en omgeving
In dit viersterrenhotel ontbreekt het je aan niets. Er is een loungebar, een strak restaurant en een sportruimte en er zijn enkele congres- en vergaderruimtes. Het ontbijt is uitstekend: je hebt er de keuze uit tal van lekkernijen, van brood, ei, en spek tot cake, yoghurt en croissants.

Je bereikt Worldhotel Ripa Roma makkelijk van vliegveld Fiumicino, met de rechtstreekse trein tot station Trastevere. Vandaar pak je tram 8, een handig vervoermiddel om later in andere delen van de stad te komen. Het hotel ligt daarnaast, zoals gezegd, op een geschikte locatie voor als je van twee walletjes wilt eten. Lees: van twee wijken in Rome wilt genieten zonder veel te hoeven reizen.

Rome_hotel-Ripa

De wijk Trastevere ‘aan de andere kant van de Tiber’ is bij de meesten nog wel enigszins bekend. Kleine, bochtige straten, een haast dorps gevoel en een grote keuze uit cafeetjes en restaurants karakteriseren deze wijk. Testaccio kennen minder mensen, maar het is één van onze favoriete woonwijken in Rome: geniet er van de rust en ga eens boodschappen doen op de markt onder de Romeinen. En, lest best: iedere zondag kun je op honderd meter afstand van je bed de markt Porta Portese bezoeken.

Worldhotel Ripa Roma
Via degli Orti di Trastevere 3, Rome

Foto’s en tekst: Tessa Vrijmoed

Rome_hotel-ripa-roma

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels