sint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeColosseum-romecolosseum-romeRomeVaticaan

Hostel Trustever: van alle gemakken voorzien

Een uitnodigende woonkamer met bruine en oranje kussens op banken gemaakt van pallets. Leren zetels. Een piano, televisie, tijdschriften en gezellige belichting. Dat is wat je kunt verwachten als je boekt bij Hostel Trustever in Rome.

Hostel Trustever is geopend in 2017 en ziet er op en top verzorgd uit. De open ruimte die je bij binnenkomst verwelkomt bestaat enerzijds uit de zithoek hierboven beschreven, anderzijds uit de ontbijtzaal. Lange houten tafels met metalen stoelen en een bar waar ís avonds drank wordt geschonken sieren de ontbijtzaal. Er staan ook wat tafeltjes met gekleurde lampen langs het raam, voor wie overdag bijvoorbeeld wat wil studeren.†

Rome_hostel-trustever

De naam van dit luxueuze hostel is een woordspeling op de wijk Trastevere, in een uithoek waarvan het zich bevindt. Bij de receptie valt de wand die van de grond tot het plafond bedekt is met een sfeerfoto van de buurt op. Keurig nette gangen met donker parket en grijze muren leiden hiervandaan naar de verschillende kamers. Deze worden gekenmerkt door decoratieve fotoís aan de muur en een strakke inrichting en ze kunnen twee tot vijf personen herbergen.†

Enkele highlights van deze verblijfplaats zijn het zwembad, de spa en de fitnessruimte: het lijkt haast wel een vijfsterrenhotel. Dus heb je zin om te zwemmen, wil je naar de sauna, van een Turks bad genieten of even sporten, het kan hier allemaal.

Rome_hostel-trustever

Daarnaast is het terras een pluspunt. In dit dichtbebouwde deel van Rome is het namelijk lastig van de openlucht te genieten. Als je al het geluk hebt dat je appartement over een balkonnetje beschikt, dan moet je waarschijnlijk genoegen nemen met een klein oppervlak en uitlaatgassen op de koop toe nemen. Hostel Trustever heeft op miraculeuze wijze een heerlijk stukje terras te pakken gekregen en dat op vrolijke wijze ingericht. Authentieke appartementencomplexen omringen deze kleine oase met kleurrijke vloer, tafeltjes en stoeltjes. Een ape, typisch Italiaans voertuig, staat als decoratief element in de hoek. De driehoekige zeilen boven de hoofden en de heg met kunstblaadjes maken van de ruimte tot slot een prettig, omsloten geheel.

Rome_hostel-trustever

Met andere woorden: kom je naar Rome en ben je op zoek naar een betaalbaar en goed te bereiken slaapplaats van alle gemakken voorzien, dan kun je altijd op Hostel Trustever vertrouwen!

Hostel Trustever
Via Francesco Benaglia 13, Rome

Dit artikel is een bijdrage van Tessa Vrijmoed van Beyond the Colosseum

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels