RomeVaticaansint-pietersplein-romecolosseum-romeColosseum-romekerst sint-pitersplein rome

Drie ijsjes per dag

Zoals je in Amsterdam iedere paar honderd meter wel een etnisch restaurant vindt, struikel je in Rome over de ijssalons. Zelfs al zou je drie ijsjes per dag eten gedurende een aantal weken, dan nog lukt het je waarschijnlijk niet om ze allemaal te testen. Dat hoeft ook niet, want Rome-Nu heeft de plekken voor het beste ijs voor je op een rijtje gezet.

Natuurlijk kun je ook op de bonnefooi een ‘gelateria’ binnenstappen en dat moet je ook zeker doen als je in Rome bent. Maar weet dat de een de ander niet is en dat er ook flink wat ijszaken zijn die matig ijs verkopen. Wees bijvoorbeeld alert op de hoog opgeklopte ‘torens’ ijs, die vaak vol conserveermiddelen zitten. En probeer al te schreeuwerige uithangborden te vermijden: kwaliteit zit soms verstopt in een simpel ogende uitspanning. Dus doe je voordeel met onze tips enne, als je je wandelroute strategisch plant, dan kom je onderstaande ijssalons misschien wel allemaal tegen!

Rome in eigen keuken

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels