Colosseum-romeVaticaancolosseum-romekerst sint-pitersplein romeRomesint-pietersplein-rome

5x het lekkerste ijs in Rome

In Rome kun je op elke hoek van de straat een gelateria vinden. De meeste ijssalons pretenderen ambachtelijk ijs te hebben, maar de kwaliteit verschilt enorm, terwijl de prijs vaak even hoog is. Zonde, want het ijs van de echt ambachtelijke ijsmakers smaakt vele malen beter en is zo goed dat je er wel twee of drie per dag wilt eten.

De redactie van Rome-Nu zet daarom de 5 favoriete gelaterie op een rijtje, voor een verkoelende tussenstop tijdens een dagje Rome:

Rome_gelateria-fata-morgana1. Fata Morgana
Deze ijssalon met sprookjesachtige smaken is onze absolute favoriet. Denk aan Biancaneve (Sneeuwwitje), gedurfde smaken als gorgonzola-ijs en nieuwe experimenten als rozenthee-ijs (meer dan geslaagd!). Deze ijssalon heeft meerdere vestigingen in Rome, je vindt 'Gelateria Fata Morgana' onder andere hier:

Fata Morgana
Piazza degli Zingari 5 (Monti)
Via Bettolo 7 (Prati)
Piazza San Cosimato (Trastevere)

2. Il Gelato di San Crispino
Het was moeilijk om deze all time favorite op de tweede plek te zetten, want het ijs is hier ook meer dan goed. Het aantal smaken is echter wat beperkter, al heb je er eigenlijk aan twee genoeg hier. De smaken San Crispino (met honing van Sardinië) en 'meringue met karamel' zijn een reden om hier steeds terug te komen. 'Il Gelato di San Crispino' is hier te vinden:

Il Gelato di San Crispino
Via della Panetteria 42 (bij de Trevi-fontein)
Piazza della Maddalena 3 (bij het Pantheon)

3. Il Gelato di Claudio Torcè
Het ijs van deze ijsmaker laat je helemaal stil worden: eerst door de enorme keuze aan verrassende smaken en dan door de smaak van het ijs zelf. Wat dacht je van chocolade met peper? Of heb je liever limoncello? Op vrijdag- en zaterdagavond wordt het nog spannender, met een aperi-gelato: een aperitivo (borrel) en een ijsje in een gezamenlijke traktatie. In het centrum vind je het ijs van Claudio Torcè hier:

Il Gelato di Claudio Torcè
Piazza Monte D'Oro 91, Rome (tussen de Via del Corso en de Tiber).

4. Gelateria Alberto Pica
Vlak bij Largo di Torre Argentina met het Kattenforum, vind je de keur aan smaken van ijsmaker Alberto Pica. Liefhebbers van ijs met rijst (ja, dat is echt lekker!) kunnen hier hun hart ophalen. Wij smolten vooral voor het chocolade-rijstijs. Wil je ook wat proeven? Ga dan naar dit adres en laat je verrassen:

Bar Gelateria Alberto Pica
Via della Seggiola 12, Rome (Largo Argentina)

5. Gelateria del Teatro
Qua locatie staat het eerste pand van deze ijssalon op nummer 1: naast mooi verweerde trappen vlak bij Piazza Navona. Proef het verrukkelijke ricotta-ijs met vijgen, het frambozenijs met rozemarijn of een van de andere bijzondere creaties die in de vitrine op je liggen te wachten. Je vindt 'Gelateria del Teatro' tegenwoordig op twee plekken:

Gelateria del Teatro
Via dei Coronari 65 (Piazza Navona)
Lungotevere dei Vallati 25 (aan de Tiber vlak bij Largo Argentina)Rome_gelateria-torce-rome.jpg 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels