colosseum-romeColosseum-romekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romeVaticaanRome

Gelateria Fassi - Palazzo del Freddo

'Gelateria Fassi' is een instituut in Rome. Al vijf generaties lang wordt er hier ijs op zijn Italiaans gemaakt, gedurende ruim 130 jaar. Onder Romeinen staat deze gigantische ijssalon bekend als Palazzo del Freddo, vrij vertaald 'Het IJspaleis'.

Rome_ijs-Palazzo-del-Freddo.jpgAls je hier ijs komt halen, bereid je dan voor op een groot kippenhok. Figuurlijk gesproken dan, maar de stemmen van de tientallen klanten zorgen voor een boel lawaai in de hoge ruimte. Ga eerst naar de kassa en neem je bonnetje naar de toonbank mee. Daar is het vervolgens vechten om bediend te worden, want een rij is er niet.

Fassi's unicum zijn de sanpietrini: blokjes ijs van twee vierkante centimeter gehuld in chocolade. Ze zijn genoemd naar de vierkante 'sint-pietertjes', de stenen waarmee grote delen van de stad geplaveid zijn. Deze kubusjes met smaken als kokos of chocolade maken je verblijf in Rome echt af.

Gelateria Fassi - Palazzo del Freddo
Via Principe Eugenio 65, Rome

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels