Romecolosseum-romekerst sint-pitersplein romeVaticaansint-pietersplein-romeColosseum-rome

Otaleg, nieuwe gelateria in Trastevere

Heb je de snelste route uitgestippeld en is je buik leeg? Ga maar in de startblokken staan, want vanaf eind juni 2018 is in Trastevere de nieuwste gelateria geopend! De eigenaar van ijszaak Otaleg in Monteverde heeft namelijk besloten om een tweede salon te openen in deze idyllische wijk en daar willen wij natuurlijk als de ijskippen bij zijn!

Rome_otaleg-gelateria

De nieuwste zaak van Otaleg is te vinden in Via di San Cosimato en is klein, maar heel fijn. In tegenstelling tot de zaak in de wijk Monteverde, waar meer dan 60 verschillende ijssmaken verkocht worden, is het aantal smaken hier teruggeschroefd naar 30 om nog meer kwaliteit te kunnen bieden. Een ander verschil is dat het ijs hier in Trastevere wordt gemaakt van weidemelk, wat, zo benadrukt de eigenaar Marco Radicioni, 'de smaak radicaal verandert'. Benieuwd geworden of jij dit verschil ook kan proeven?

Rome_otaleg-3a.jpg

Frozen yoghurt en grattachecca
Mocht je nu niet zo van het volle Italiaanse ijs zijn, maar je wilt op een warme Romeinse dag wel wat verkoeling, dan kun je je ook in een drafje naar Trastevere begeven om heerlijke frozen yoghurt te bestellen of de Romeinse specialiteit  grattachecca te proeven. Dit zijn ijsschaafsels die van een grote blok ijs geschaafd worden en waar vervolgens één of meerdere siropen overheen gegoten worden, zoals siroop van kersen, citroen, tamarinde, munt en amandelen. Wij weten in ieder geval waar onze volgende sprint naar toe gaat!

Otaleg
Via di San Cosimato 14A (Trastevere), Rome

Rome_otaleg-ijssalon

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels