sint-pietersplein-romeVaticaanColosseum-romeRomekerst sint-pitersplein romecolosseum-rome

Pauselijk kwartet: 4 x ijs dichtbij het Vaticaan

Het Vaticaan en de chique wijk Prati die daaromheen ligt zul je zonder twijfel bezoeken als je eens in Rome bent. Maar waar halen de priesters, nonnen, winkeliers en Vaticaanse musea-medewerkers hun ijsjes als ze aan het werk zijn? Hieronder de vier beste gelateria dichtbij Vaticaanstad.†

1. Gelarmony - Siciliaanse lekkernijen
De eigenaar van deze ijssalon komt oorspronkelijk uit SiciliŽ. Passie en ervaring zijn er de basisingrediŽnten en het ijs wordt in meer dan zestig smaken bereid. Verder kun je er granita's, brioches en typisch Siciliaanse desserts als†cassate†en†cannoli†eten.

Wat het ijs betreft raden wij het pistache-ijs aan, gemaakt van verse pistachenootjes uit het Siciliaanse Bronte, of de overheerlijke†Sette Veli('Zeven Sluiers')†met verschillende chocoladesmaken. Je moet misschien een omweg maken om hier te komen, maar dat is het waard!

Gelarmony
Via Marcantonio Colonna 34, Rome

Rome_gelarmony-ijs

2. Gelateria Old Bridge - coppa extra large: een brug te ver?
Het is misschien even zoeken naar 'Gelateria Old Bridge' in Rome, want aan de gevel is niet direct te zien dat je hier overheerlijk ijs kunt halen. Gelukkig staat er vaak een wachtende rij Romeinen, paters of nonnen (aangezien deze ijssalon dicht bij het Vaticaan ligt): dat vergemakkelijkt het zoekwerk een beetje.

Mocht je erg veel trek in ijs hebben, probeer dan eens de†Old Bridge Extra Large†- dat is genoeg ijs voor de hele dag!

Gelateria Old Bridge
Via Bastioni di Michelangelo 5, Rome

Rome_gelateria-old-bridge

3. Al Settimo Gelo - in de zevende hemel
IJssalon†ĎAl Settimo Geloí in Rome is al meer dan twintig jaar een referentiepunt voor wie in de wijk Prati woont. Speerpunten van ĎAl Settimo Geloí zijn de balans tussen en de consequentie van de ingrediŽnten. De producten die er gebruikt worden zijn altijd vers en seizoensgebonden en worden ingekocht bij lokale bedrijven.

De specialiteiten van de tent worden bereid door Mirella FiumanÚ. Zij gaat creatief om met rijpe vijgen, Siciliaanse perziken en een verscheidenheid aan peren. Vruchtenijs is hier dus absoluut aan te raden, maar probeer ook eens een crŤme-achtige smaak als mascarpone.†

Al Settimo Gelo
Via Vodice 21a (Prati), Rome

Rome_Settimo_Gelo-ijs

4. Hedera - rooms of romig ijs?
Borgo Pio is een toeristische straat in Rome op steenworp afstand van het Vaticaan. ĎHederaí zorgt voor een aangename verrassing met zijn huisgemaakte ijs op basis van zorgvuldig geselecteerde ingrediŽnten.

Het aanbod aan smaken is er beperkt. Dat is echter een bewuste keuze van de eigenaars, omdat ze zo de kwaliteit van hun producten kunnen waarborgen. Proef eens het pistache-ijs of dat met chocolade (Amedei), ijs met peer of Baileys.

Hedera
Borgo Pio 176 (Vaticaan), Rome†

Rome_Hedera-ijs

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels