Romesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeVaticaanColosseum-romecolosseum-rome

Tijd voor koffie!

Niets fijner dan je dag in Rome beginnen met een lekkere, romige cappuccino! Wie Rome echt wil beleven, brengt niet alleen een bezoek aan het Colosseum, het Forum Romanum en de vele musea vol kunstwerken en schilderijen. Het echte Romeinse leven vind je vooral op en rond de vele levendige pleintjes en in de smalle straatjes. Wijk dus eens af van de gebaande toeristische paden en slenter door achterafstraatjes. Laat je verrassen door het onbekende.

Vergeet hierbij niet af en toe een koffiepauze in te lassen, want als je de sfeer in Rome echt wilt proeven, neem je een paar keer per dag uitgebreid de tijd voor een kopje koffie in een Romeinse koffiebar. De beste tip is om gewoonweg de Romeinen te volgen naar een van de vele koffiebarretjes die overal in de stad te vinden zijn. Bestel un caffè en drink je koffie net als de Italianen gewoon aan de toonbank. Rome-Nu zette de lekkerste koffieadresjes voor je op een rijtje:

Rome met kinderen

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels