sint-pietersplein-romeColosseum-romeRomeVaticaancolosseum-romekerst sint-pitersplein rome

Barnum Café

Deze gezellige koffiebar annex huiskamer ligt vlak bij het Campo de' Fiori in Rome en biedt alles wat een koffiebar moet hebben: goede koffie, versgebakken lekkernijen voor erbij, een ontspannen sfeer, wifi, leuke mensen en altijd wat te zien of te beleven.

Het Barnum Café is typisch zo’n café wat op het eerste gezicht niet persé Romeins aandoet, maar wat daarnaast ook in geen enkele andere stad dan Rome had kunnen zitten. Verstopt in een smal pelgrimssteegje achter het drukke Campo de’ Fiori, loop je eerst langs een kapperszaak, schattige boetiekjes en een fietsenmaker voordat je een aantal Italianen buiten aan het ene romantische tafeltje een caffé ziet drinken en een sigaret ziet roken.

Rome_barnum-cafe

Werkuurtjes
Binnenin is het ’s ochtends meestal rustig, dus perfect om met je laptop aan je Romeblog te schrijven terwijl je een van de lekkere stukken zelfgebakken taart naar binnen werkt. Af en toe komt er een lokale Romein en altijd bekende van de barman een koffie aan de bar drinken en soms stommelt er een verdwaalde toerist binnen, maar over het algemeen kun je hier makkelijk een paar uurtjes vol geconcentreerd doorwerken.

Simpel, maar lekker
Vanaf het middaguur is het echter tijd om de laptop dicht te klappen en de krant op te vouwen, want dan zijn alle stoelen en tafeltjes nodig voor de lunch, waar de werkende Romein uit de buurt, hongerige toeristen en dagjesmensen op af komen. Het fijne aan Barnum Café is de pretentieloosheid; simpele, maar lekkere gerechten, zoals soepen, quiches en salades en voor een hele redelijke prijs. De mensen gaan ook weer zo snel weg als ze gekomen zijn, dus na de lunch ebt de drukte weer weg. Aan het einde van de middag druppelen ze weer langzaam binnen voor de uitgebreide aperitivo die er elke avond is, de lekkere wijn die ze serveren en diner. Locals, intellectuelen en een handjevol toeristen, de ultieme combinatie!

Barnum Café
Via del Pellegrino 84, Rome

Barnum Café is elke dag – behalve zondag  - geopend van 09.00 uur tot 02.00 uur ’s nachts. 

Rome_barnum-cafe

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels