Colosseum-romecolosseum-romeVaticaansint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeRome

Caffe Doria

Caffè Doria maakt deel uit van het Palazzo Doria Pamhilj in Rome, dat is vernoemd naar twee families: de familie Pamphilj en de familie Doria.

Het werd oorspronkelijk gebouwd voor de vooraanstaande Pamphilj-familie, waarvan paus Innocentius X misschien wel de bekendste telg is. In de achttiende eeuw beschikte de familie Pamphilj echter niet over een directe erfgenaam. In 1763 besloot paus Clemens XIII daarom dat de familie Doria alle eigendommen van de Pamphilj-familie zou erven, op voorwaarde dat de Doria’s zich in Rome zouden vestigen. Zo gezegd, zo gedaan. De Doria’s namen het paleis van de Pamphilj over en gaven het de naam Palazzo Doria Pamphilj.

Rome_caffe-doria

De Doria’s waren enorme kunstliefhebbers en verzamelden generaties lang honderden kunstwerken van formaat. Een deel van de collectie is nu te zien in enkele vertrekken van het palazzo, die zijn opengesteld voor het publiek. Het palazzo is overigens ook nu nog in handen van de familie Doria Pamphilj; sommige vertrekken worden zelfs nog door leden van de familie bewoond en zijn dan ook niet te bezoeken.

In het palazzo is ook een heerlijke koffiebar gevestigd, Caffè Doria, waar je na alle in het palazzo opgedane indrukken even kunt ontnuchteren. Naast espresso, cappuccino, latte macchiato en 48 (!) verschillende soorten thee kun je je hier te goed doen aan een ijskoude cappuccino.

Caffè Doria heeft twee ingangen; eentje aan de Via del Corso en eentje aan de Via della Gatta.

Rome_caffe-doria

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels