Romesint-pietersplein-romeVaticaanColosseum-romekerst sint-pitersplein romecolosseum-rome

Lekkers voor bij de koffie...

Een Italiaans kopje koffie is van zichzelf al zo lekker, daar eten de Italianen geen zoetigheid meer bij. Wil je zelf toch wat lekkers bij de koffie, kies dan bij een van de volgende adresjes in Rome een handvol koekjes, een zoet broodje of een gevulde bonbon uit.

Rome_pasticceria-rome.jpgPasticceria Bella Napoli
(Corso Vittorio Emanuele 246 - bij Piazza Navona)
Naast (zoete) broodjes bakken ze elke dag allerlei verschillende mierzoete Napolitaanse gebakjes. Natuurlijk hebben ze ook allerlei lekkernijen die de terugreis naar Nederland weten te overleven!

Pasticceria Cinque Lune
(Corso del Rinascimento 89 - bij Piazza Navona)
Sinds 1902 worden hier dagelijks de lekkerste taarten en taartjes van Rome gebakken. Van de overheerlijke mille foglie tot kastanjetaartjes, van beignets met carnaval tot panettones met Kerstmis.

Biscottificio Innocenti
(Via della Luce 21 - Trastevere)
Hier maken ze voor je neus de lekkerste koekjes van Rome. Je kunt ze direct vanaf de lopende band uitkiezen. Neem de brutti ma buoni (lelijk maar lekker) en de amandelkoekjes sowieso!

Dolce Idea
(Via San Francesco a Ripa 27 - Trastevere)
Misschien wel de lekkerste winkel van de hele stad! Chocolade in alle soorten en maten. Laat je verleiden en koop iets lekkers voor bij de eerstvolgende cappuccino

Moriondo & Gariglio
(Via del Pie’ di Marmo 22 - bij het Pantheon)
Al sinds 1870 werken ze in deze winkel aan lekkernijen van chocolade. De chocolade smaakt goddelijk en bovendien worden alle aankopen voor thuis (als je er tenminste zo lang af kunt blijven) prachtig verpakt.

Boccione
(Via del Portico d’Ottavia 1 - in het voormalige getto)
Dit bakkerijtje ligt een beetje verscholen in het oude gettovan Rome. Geen grote uithangborden, geen tafeltjes op de stoep. Binnen lacht het brood en gebak je echter toe. Probeer zeker de honingbroodjes!

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels