sint-pietersplein-romeColosseum-romeRomecolosseum-romeVaticaankerst sint-pitersplein rome

Caffe Sant'Eustachio

Bij deze koffiebar in de buurt van het Pantheon drink je de lekkerste koffie van Rome - althans, dat vindt de redactie van Rome-Nu. Nu houden wij ook wel van suiker in onze koffie, want dat moeten we er wel even bij zeggen: als je geen suiker in je koffie wilt, zeg dan van tevoren tegen de barman dat je een caffe amaro wilt, een bittere koffie. Hier doen ze namelijk al tijdens het bereiden suiker in je koffie, hetgeen de smaak zeker ten goede komt.

Rome_sant-eustachio-caffe

De koffiebar is vernoemd naar de tegenoverliggende Basilica SantíEustachio. Waar je ook kijkt in deze koffiebar, overal straalt de gele kleur je tegemoet: op de pakken, blikken en busjes koffie voor thuis, op de kleine en grote posters waarop alle koffiesoorten staan vermeld en op de chocolaatjes die je voor bij de koffie kunt kopen.

Rome_caffe-sant-eustachio

Als de koffie je bevalt, kun je dus zowel koffie, servies als lekkers meenemen voor thuis - zodat je helemaal in Romeinse sferen kunt genieten van een kopje koffie...

Caffe Sant'Eustachio
Piazza Sant'Eustachio 82, Rome

Rome_sant-eustachio-caffe

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels