VaticaanColosseum-romecolosseum-romeRomesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein rome

Le Foodie, Café & Bistrot in San Giovanni

San Giovanni is altijd een wijk in Rome die een beetje vergeten wordt, omdat er qua bezienswaardigheden niet heel veel te zien is. Aan de rand van de wijk, op de overgang naar Rione Monti heb je natuurlijk wel de basiliek van de San Giovanni, de Sint Jan der Lateranen, en de Heilige Trap die je minstens één keer in je leven echt een keer beklommen moet hebben. Maar in plaats van daarna uit te puffen op een duur toeristenterras in de buurt van het Colosseum, kun je beter uitwijken naar de rustige wijk van San Giovanni. En dan naar de bistrot Le Foodie om precies te zijn!

Rome_foodie-restaurant

Oude stadspoorten
Le Foodie is een heel gezellig bistrot en café dat verstopt zit net buiten de antieke stadspoorten van San Giovanni. Het is een typische bar waar je staand aan de toog een caffè kan drinken en waar onder de glazen bar tientallen dolci en cornetti verleidelijk smeken om opgegeten te worden. Maar je kunt ook op het gezellige overdekte terras zitten, in de buitenlucht en knus afgeschermd door de historie van de eeuwenoude stadsmuren. Er hangt hier een fijne retrosfeer, met brocante stoelen, houten vloer en witte parasols versierd met lampjes. Als je op je tenen staat, zou je nog nét Jezus en de twee Johannessen die op de façade van de San Giovanni prijken, kunnen zien. 

Rome_restaurant-foodie

Live muziek
Je kan hier overdag koffie en thee drinken met een lekker gebakje, aan het einde van de middag een biertje, wijntje of spritz met wat chipjes om te knabbelen en 's avonds kun je ongegegneerd aan de cocktails. Elke donderdag-, vrijdag-, en zaterdagavond wordt er vanaf 21.00 uur live muziek gespeeld en doordat het een echte garden room is, lucht het op warme zomeravonden fijn door. Omdat het precies op de rand van de woonwijk San Giovanni ligt, wordt het voornamelijk bezocht door Italianen uit de buurt en zie je drommen toeristen zoals rondom het Colosseum hier niet. 

Le Foodie, Café&Bistrot
Piazzale Appio 9, Rome

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels