Colosseum-romekerst sint-pitersplein romeVaticaansint-pietersplein-romecolosseum-romeRome

De lekkerste koffie van Rome

Koffiedrinken is een cultus in Italië. Italianen gaan graag naar het buitenland, maar hoe mooi het daar ook was, steevast hoor je klagen over de kwaliteit van de koffie... De meeste Italianen worden pas echt wakker na een espresso in hun stamcafé.  Koffie is dan ook bijna overal lekker in Rome. Het is daarom zeker de moeite waard om binnen te lopen in een van de ontelbare kleine barretjes op de hoek van de straat voor een snelle kop koffie of cappuccino. Met uiterst rappe en behendige barkeepers - soms bij het acrobatische af - die zelfs in de grootste drukte de gecompliceerde wensen van hun klanten vervullen.

Er zijn twee koffiebars in Rome die strijden om de eer van het allerlekkerste kopje koffie van de stad. Allebei liggen ze op een steenworp afstand van het Pantheon.

Rome_caffe-tazza-oro

Tazza d'Oro - koffie in een gouden kopje
Tazza d'Oro, oftwel gouden kopje, ligt net naast het Pantheon. Door velen wordt deze koffiebar beschouwd als de beste van Rome. Hoewel de koffie hier inderdaad erg goed is, gunnen wij die eer - met nipte voorsprong - aan Caffe Sant'Eustachio, net achter het Pantheon. Dat neemt niet weg dat je bij Tazza d'Oro een erg lekker kopje koffie kunt drinken. Het op-één-na-beste kopje koffie dus.. :-) 

Maar over smaak valt niet te twsten dus probeer het zelf uit. De twee beste koffiebars liggen op een steenworp afstand van elkaar. In de zomer is een koffiegranita (granita di caffè) van de Tazza d'Oro een aanrader, geschaafd koffie-ijs: erg dorstlessend!

Rome_tazzadoro-caffe

Ben je tijdens een stedentrip in Rome helemaal verslingerd geraakt aan de koffie bij Tazza d'Oro, neem dan een voorraadje koffie mee terug naar Nederland of België. De zelfgebrande koffie is in verschillende verpakkingen te koop, zodat je ook na je vakantie nog even kunt genieten van een van de lekkerste koffiemelanges van Rome.

Tazza d'Oro
Via degli Orfani 84, Rome

Caffe Sant'Eustachio - de allerkkerste koffie van Rome
Bij deze koffiebar achter het Pantheon drink je de lekkerste koffie van Rome - althans, dat vindt de redactie van Rome-Nu. Nu houden wij ook wel van suiker in onze koffie, want dat moeten we er wel even bij zeggen: als je geen suiker in je koffie wilt, zeg dan van tevoren tegen de barista dat je een caffè amaro wilt, een bittere koffie. Hier doen ze namelijk al tijdens het bereiden suiker in je koffie, hetgeen de smaak zeker ten goede komt.

Rome_caffe-sant-eustachio

Waar je ook kijkt in deze koffiebar, overal straalt de gele kleur je tegemoet: op de pakken, blikken en busjes koffie voor thuis, op de kleine en grote posters waarop alle koffiesoorten staan vermeld en op de chocolaatjes die je voor bij de koffie kunt kopen. Als de koffie je bevalt, kun je dus zowel koffie, servies als lekkers meenemen voor thuis - zodat je terug in Nederland of België helemaal in Romeinse sferen kunt genieten van een kopje koffie...

Rome_caffe-sant-eustachio

De koffiebar is vernoemd naar de tegenoverliggende Basilica di Sant’Eustachio. Maar loop zeker ook even binnen bij de kerk daarnaast: want in de Basilica di Sant'Agostino vind je een van de meesterwerken van Caravaggio: de Madonna di Loreto of Madonna dei Pellegrini.

Caffe Sant'Eustachio
Piazza Sant'Eustachio 82, Rome

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels