sint-pietersplein-romeColosseum-romeVaticaankerst sint-pitersplein romecolosseum-romeRome

Trast - mode uit Trastevere

Wie net zo dol is op Trastevere als wij, moet zeker even een kijkje nemen bij Trast. In deze hippe kledingwinkel is de Romeinse wijk uitgegroeid tot een heus merk. Een ideaal souvenir voor jezelf of anderen! 

winkels-trast-rome"Più di una linea di abbigliamento, è un segno di identità", meer dan een kledinglijn, is het een vorm van identiteit. Zo wordt Trast omschreven door de twee vrienden die op het idee kwamen om op hun eigen manier een ode te brengen aan hun zo geliefde stad Rome en hun lievelingswijk Trastevere. Een kledingmerk dat zich op de beroemde en unieke sfeer van dit wijkje heeft laten inspireren en helemaal past in het brede panorama van de streetwear. 

Image
De collectie is voor zowel mannen en vrouwen en wordt gekenmerkt door t-shirts met opvallende prints en teksten, stoere hoodies en relaxte joggingsbroeken. Het ene T-shirt is nog leuker dan het andere. Allemaal even origineel en vaak met het grappige mannetje met hoed en stok in de hoofdrol; een chille signore die zich helemaal op zijn gemak voelt en staat te relaxen bij objecten die het straatbeeld of het image van Rome bepalen.

Zo wordt er gerefereerd aan grote filmklassiekers zoals Vacanze Romane en La Dolce Vita en is er voor de koffie-addicts zelfs een leuk bruin t-shirt met de befaamde mokkapot. En ook komen natuurlijk de Vespa, de Cinquecento, het Colosseum en de grappige tuk tuk, op het t-shirt beschreven als 'Italian limousine', voorbij. 

Università di Trastevere
Als knipoog naar de typische "University of..." hoodies die Amerikaanse en Britse studenten vol trots dragen, is Trast recentelijk met een eigen serie universiteitssweaters gekomen van de Università di Trastevere. Met hun eigen wapen, bekroond door lauriertakken en met de symbolen voor pasta, bier en voetbal.

Locaties
Je vindt Trast in Trastevere op het Piazza di S. Apollonia 13 en in de Via della Scala en iets verderop in de wijk Monteverde bevindt er zich een winkel op Via Eduardo Jenner 84. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels