colosseum-romeRomeVaticaanColosseum-romesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein rome

De bijzondere geuren van Parfumerie Campomarzio70

Voor liefhebbers van heerlijke en unieke geurtjes zijn de parfumerieŽn van Campomarzio70 in Rome een absolute aanrader! De zaken hebben een prachtige inrichting en een uitgebreide collectie van bijzondere parfums uit de hele wereld. Voor Rome-Nu bracht parfum- ťn Rome-liefhebber Vivian Gundlach een bezoek aan de pas geopende zaak van Campomarzio70 aan de Via Vittoria in Rome.

Het verslag van Vivian:
Rome_winkel-parfumerie-campomarzio"Als liefhebber van bijzondere en nicheparfums viel mij tijdens mijn vakantie in Rome het grote aantal parfumerieŽn op en ik nam mij voor om mezelf te trakteren op een nieuwe geur, als een blijvende herinnering aan mijn bezoek aan Rome.

Bijzonder

Ik ging dus op zoek naar een parfumerie die nůg bijzonderder was dan al die bijzondere zaken die ik tegenkwam (en waar we in Nederland nog wat van kunnen leren) en zo stuitte ik op 'Campomarzio70', een kleine keten met drie vestigingen in Rome. Ik besloot een bezoek te brengen aan hun nieuwste vestiging, The Essential Gallery aan de Via Vittoria 52.

Vanaf het moment dat ik de winkel binnenliep werd ik vooral getroffen door de inrichting van de winkel, de atmosfeer, het personeel en de perfecte balans tussen behulpzaamheid en de vrijheid om zelf op ontdekkingsreis te gaan. Hierdoor kreeg ik de kans om van geur naar geur te dwalen, mijn neus te volgen en te experimenteren met nieuwe ervaringen. Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel en ik zag een paar merken die ik kende, enkele merken waar ik wel eens van gehoord had, maar vooral veel voor mij totaal onbekende merken.

Rome_winkel-parfumerie-campomarzio70Xerjoff
Uiteindelijk werd ik verliefd op een parfum van de Xerjoff Casamorati collectie, Lira. Toen ik de Via Vittoria weer uit wandelde met mijn nieuwe aanwinst en het gewoon niet kon laten om aan mijn pols te blijven ruiken had ik het gevoel iets heel bijzonders op parfumgebied te hebben meegemaakt ťn een blijvende herinnering aan Rome (naast alle andere herinneringen en foto's) over te hebben gehouden. En dat klopt: nu ik weer in Nederland ben en de herfst begint, spray ik wat Lira op en - heel Proustiaans - ben ik weer even in Rome...

Peccato Originale
Wat ook bijzonderder is, is dat een andere geur die ik had geroken in The Essential Gallery, Iniezione di Morfina van Peccato Originale, door mijn hoofd bleef spoken, maar het me niet lukte om hier veel informatie over te vinden bij de websites waar ik meestal mijn parfums bestel. Ik nam dus per email contact op met The Essential Gallery en weer werd ik uiterst hoffelijk behandelijk, ik werd van informatie voorzien en er werden mij samples van elke geurlijn van Peccato Originale toegestuurd. Dit merk is erg zeldzaam en de parfums worden samengesteld door apothekeres Silvia Monti. Dat doet ze aan de hand van eeuwenoude recepten die ze in de kelder van de apotheek vond, volgens de filosofie dat geuren, net als medicijnen, heilzame effecten kunnen hebben.

Campomarzio70
Rome_winkel-parfumerie-campomarzio'Campomarzio70' is opgericht in de jaren veertig van de vorige eeuw en wordt geleid door de familie Di Liello. Vanaf het begin hebben zij zich gespecialiseerd in bijzondere en zeldzame merken parfums en huidverzorging. Hun eerste winkel in Rome was gevestigd op Piazza della Rotonda 70A (bij het Pantheon). Daar kwam later nog een vestiging bij aan de†Via di Campo Marzio en hun nieuwste vestiging in Rome is The Essential Gallery aan de Via Vittoria 52.

The Essential Gallery is meer dan een parfumerie: er vinden met name in de winter allerlei activiteiten plaats zoals workshops, tentoonstellingen en de 'Happy Noseday', een jaarlijks feest.

'Campomarzio70' is vaste distributeur van diverse merken die in de parfumwereld een speciale plaats innemen vanwege hun kwaliteit en originaliteit, zoals bijvoorbeeld Amorvero, Grossmith, Memo Paris, YOSH en Vero Profumo. Daarnaast hebben zij ervoor gekozen om een aantal merken in hun assortiment op te nemen die vrijwel nergens anders te verkrijgen zijn, zoals het eerder genoemde Peccato Originale en de parfums van de Franse parfumeur†Francis Kurkdijan."

Rome_winkel-parfumerie-campomarzioRome_winkels-parfumerie-campomarzio70

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
27-10-2013

Annelies | Ik krijg meteen zin om een flesje te halen, maar ja...het ligt niet om de hoek ;). Zeer zinnen prikkelend geschreven.Rome met kinderen

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels