Colosseum-romecolosseum-romeRomeVaticaansint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein rome

Profumum, parfum van Rome

De Italiaanse familie Durante heeft in 1996 het merk Profumum opgericht. Hun parfum wordt als hét parfum van Rome beschouwd.

Rome_profumum_parfumDe grootouders Celestino and Lucia Durante hebben in de jaren vijftig in het zuiden van Italië een winkel opgericht waar ze scheermessen, scheerzeep, handgemaakte zeepjes, geuren en beautyproducten verkochten. De kleinkinderen wilden graag de traditie voortzetten en hebben in Rome prachtige winkels geopend met hun eigen parfums die elk een bijzonder verhaal vertellen en met de mooiste ingrediënten en veel passie zijn ontwikkeld.

Filosofie
Achter iedere geur van Profumum gaat een gedachte schuil die in een korte poëtische tekst is gevat. Voor de geur 'Acqua di Sale' ('water van zout') is dat: 'De golven van de zee ontmoeten elkaar in de branding. Ze geven daar met al hun kleur vorm aan duizend nieuwe geuren.' Voor het parfum Battito d'Ali ('vleugelslag') is het: 'Wat voor geur heeft de vleugelslag van een engel? Heb jij die ooit geroken..?'

In parfum vanitas
Het lettertype en de namen van alle parfums, vaak in het Latijn, brengen ons terug naar de tijd van de klassieke Romeinen. Profumum wordt namelijk eigenlijk als PROFVMVM geschreven. En zelfs de geurnoten die gebruikt zijn doen ons terugsnuiven naar de tijden van weleer. Het parfum Vanitas wordt bezongen als 'zij wiens aanwezigheid voor iedereen evident is en wiens geur zich verspreidt en mengt met de kleuren van een heldere zonsopkomst. Iedereen was loom tot haar aangetrokken'. De krachtige noten die deze aantrekkingskracht veroorzaken zijn van vanille, mirre, oranjebloesem en sandelhout. Zie je niet gelijk een Octavia of een Livia hierin gehuld rondlopen op het Forum Romanum? 

Profumum heeft in Rome diverse vestigingen waar je zelf de geuren eens aan de lijve kan ondervinden. Je vindt de winkels op de volgende adressen:

Piazza G. Mazzini 4
Via Di Ripetta 10
Via Della Colonna Antonina 30
Viale Angelico 87/89

Rome_profumum-parfum

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels