sint-pietersplein-romecolosseum-romeRomekerst sint-pitersplein romeColosseum-romeVaticaan

Cartoleria Pantheon

In het centrum van Rome zijn veel winkeltjes te vinden met een mooie collectie papier, dagboeken, fotoalbums en kroontjespennen, maar Cartoleria Pantheon is de oudste! Sinds 1910 kun je hier terecht voor met de hand gebonden schriften, mooi gekalligrafeerde (menu)kaartjes, prachtig inpakpapier en ander moois voor op en om je bureau. 

De eigenaar is achter de kleine kassa vaak druk bezig met het maken van schriftjes, tekeningen en ander moois, dus ook als je niks koopt is deze winkel een bezoekje waard. Maar wij denken dat je er net zo hebberig wordt als wij - tijdens elk bezoek aan Rome gaan we wel weer even langs om een nieuw aantekenboekje of cadeautje in te slaan.

Rome_cartoleria-pantheon

Zo heb je er prachtig Florentijns briefpapier en postkaarten, gedetailleerde bedankkaartjes, verkopen ze er zegelstempels van Muranoglas, bijzondere mooie ingebonden notitieboekjes van leer en specialistisch schrijfgerei - allemaal van Italiaanse makelij. En waar het van oorsprong een cartoleria is, een kaart- en papierwinkeltje, kun je er tegenwoordig ook allerlei andere dingen vinden. Zoals leren tassen, portemonnees, stevige mapjes om je paspoort in te kunnen doen en leren mousepads. 

Rome_cartoleria-pantheon

Een andere bijzonderheid zijn de opvouwbare theatertjes van papier. Als je ze openvouwt verschijnen daar de hoofdrolspelers uit de bekendste Italiaanse opera's en ballet: Romeo en Giulietta, Arlecchino, Il Capitano en Pulcinella. Of de handgemaakte houten miniatuurboekenkastjes, waarbij een bekend schilderij of uitzicht op de achtergrond wordt bijgestaan door allerlei miniboekjes, papierrollen, muziekinstrumenten en andere typische "stilleven"-objecten. En zelfs als je niets zou kopen, is het heel gezellig om in de volgestopte winkel rond te snuffelen en al het moois te bekijken.

Cartoleria Pantheon dal 1910
Via della Rotonda 15 of Via della Maddalena 41, Rome

Het is ook mogelijk om online te bestellen en het thuis te laten bezorgen. Minimaal bedrag van €30. 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels