Moriondo & Gariglio
Als je dol bent op chocola, dan mag je dit winkeltje in de Via de Pie' di Marmo niet overslaan. Sinds de eenwording van Italië wordt hier van de puurste chocolade die je ooit proefde de lekkerste chocolade van Rome gemaakt tot chocola met verschillende smaken: van aardbei tot zwarte peper en van karamel tot gianduja.
Als je de deur openduwt, komt de heerlijke chocoladegeur je al tegemoet. Uiteraard laten de eigenaren je graag van hun nieuwe creaties en smaken proeven, zodat je de lekkerste smaken kunt uitkiezen. Oorspronkelijk maakten ze al chocolade voor het adelijke huis van Savoye, maar een normale klant behandelen ze net zo royaal.
De neven Moriondo en Gariglio openden hun eerste confetteria in 1950 in Turijn en na de eenwording van Italië verhuisden ze naar Rome om daar hun werk voort te zetten, met dezelfde ambachtelijke recepten die al vanaf de 19de eeuw bestonden.
Er valt uit meer dan 80 verschillende handgemaakte bonbons te kiezen met rijke vullingen van nootjes, munt, likeur, koffie en het traditonele gianduia. Laat je vooral ook adviseren, want overal waar je kijkt, in de vitrine, op het dressoir, op de kasten en in de etalage, liggen er schalen en schalen vol met chocolaatjes in alle vormen en smaken. Zelfs het allergrootste chocolademonster zou er een beetje licht van in zijn hoofd kunnen worden.
Alleen een chocoladewinkeltje is het trouwens niet, voor andersoortige zoetekauwen is er ook genoeg zoets op de planken neergelegd; van kauwgomballen tot toffees en zuurtjes.
Laat je aankopen zeker inpakken, ook al is alle chocolade voor jezelf, want de eigenaren maken er prachtige pakjes van. Dat is weer eens een ander souvenir dan een Colosseum of pak pasta!
Confetteria Moriondo e Gariglio
Via de Pie di Marmo 21-22, Rome
Openingstijden: Elke dag van 9.00 - 19.30 uur.