Colosseum-romeVaticaankerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romecolosseum-romeRome

De mooiste boekhandels van Rome

Voor iedereen die graag leest en ook in Rome graag in een boekhanel rondstruint, op zoek naar boeken, reisgidsen, mooie kaarten of boekenleggers of een prachtig koffietafelboek over de stad heeft de redactie van Rome-Nu de mooiste, meest bijzondere of anderszins heerlijke boekhandels in Rome op een rijtje gezet.

Rome__boekhandel-Bookabar-rome.jpgBookabar
In deze moderne boekhandel (met architectuur-, kunst- en fotoboeken) kun je urenlang bladeren, kijken en lezen. Je boek kun je meenemen naar de binnentuin, waar je niet alleen geniet van het verhaal of de prachtige kunstwerken, maar ook van heerlijke drankjes, hapjes en gratis wifi. Zo’n fijne plek dat je al het moois buiten bijna zou vergeten. 'Bookabar' stond overigens als enige Italiaanse boekhandel in de top 10 van mooiste boekhandels ter wereld die Lonely Planet in 2011 publiceerde.

Bookabar
Via Milano 15-17, Rome
(in het Palazzo delle Esposizioni)

Rome__boekhandel-Altroquando-rome.jpgAltroquando
'Altroquando' is een heerlijke boekhandel om uren in rond te neuzen, vol boeken over kunst en film, inclusief Italiaanse literatuur, een enorme wand vol kookboeken en originele gidsen over Rome. Ze organiseren er regelmatig boekpresentaties en lezingen. Bovendien is deze boekhandel – heel uitzonderlijk – tot 2 uur ’s nachts open, dus ook nachtelijke trek in een nieuw verhaal kan worden gestild.

Altroquando
Via del Governo Vecchio 80, Rome

Videobook Bar
Rome__bokhandel-Video-Book-Bar-rome.jpgZoals de naam al zegt is dit niet alleen maar een boekhandel, maar kun je er ook terecht voor films. Niet alleen om ze te kopen overigens: de eigenaren organiseren regelmatig filmavonden. Sowieso doet deze boekhandel aan als een gezellige ontmoetingsplek. Achter in de winkel is een bar die tegen het eind van de middag verandert in een verrukkelijk aperitivo-buffet. Maar al vanaf het ontbijt kun je hier onder het genot van romige cappuccino’s en sterke espresso’s genieten van verhalen en gedichten.

Videobook Bar
Borgo Pio 192, Rome

Libreria del Viaggiatore
Deze ‘Boekhandel van de Reiziger’ mag je als toerist in Rome eigenlijk niet overslaan, zeker niet als je bedenkt dat deze boekwinkel ook nog eens in de ‘Straat van de Pelgrim’ te vinden is. Je vindt hier dan ook veel boeken op het gebied van reizen: van de traditionele reisgidsen en plattegronden tot unieke gidsen met specifieke onderwerpen, oude reisboeken die al lang niet meer in druk zijn en heerlijke verhalen over reizen. Hoewel de collectie voor een groot deel uit Italiaanse titels bestaat, worden er steeds meer Engelse titels aan toegevoegd, zodat ook de toerist in zijn reisbehoefte kan voorzien.

Libreria del Viaggiatore
Via del Pellegrino 78, Rome

Rome__feltrinelli-rome.jpgLa Feltrinelli
Deze boekhandels hebben niets van de persoonlijke sfeer van de voorgaande adressen, maar toch is het heerlijk om door deze megaboekhandels te struinen en te zien wat er allemaal verschenen is op het gebied van literatuur, reisgidsen, kookboeken, film en muziek. In de megastores die je op verschillende plekken in de stad vindt, is het altijd een komen en gaan van mensen. Vooral rond de feestdagen verdringt iedereen zich voor de stapels bestsellers. Naast boeken, cd’s en dvd’s verkoopt 'La Feltrinelli' ook notitieboekjes, originele ansichtkaarten, boekenleggers en verschillende boekgerelateerde gadgets. Een aantal vestigingen heeft ook een barretje, waar je een kopje koffie kunt drinken terwijl je nadenkt over welk boek je mee naar buiten zult nemen.

La Feltrinelli
verschillende locaties in Rome, o.a. Largo Torre Argentina 11 en Via del Babuino 39

Rome__boekhandel-Open-Door-Bookshop-rome.jpgOpen Door Bokshop
In deze tweedehands boekhandel in Trastevere vind je tweedehands Engelse boeken – zo veel dat je er bijna duizelig van wordt. In de kleine, gezellige ruimte waar het heerlijk naar papier en gelezen boeken ruikt, vindt iedereen wel iets van zijn gading. Eveneens in Trastevere ligt de 'Almost Corner Bookshop' (Via del Moro 45, Rome). De naam doet misschien een beetje vreemd aan, maar tot 2002 lag deze boekhandel daadwerkelijk op de hoek van de straat. Uiteraard heette de boekwinkel toen nog gewoon 'Corner Bookshop'. Vanwege ruimtegebrek moest de van oorsprong Ierse eigenaar echter een paar panden opschuiven, en voegde hij het woordje Almost aan de naam van de winkel toe. Hier vind je ook voornamelijk Engelse boeken, maar dan nieuwe titels en bestsellers. Deze winkel is, zeker als je langere tijd in Rome bent, een aanrader: hier vul je je leesvoorraad in een uurtje makkelijk aan.

Open Door Bookshop
Via della Lungaretta 23, Rome

Libreria Il Mare
Deze internationale boekhandel heeft alles, maar dan ook alles op het gebied van watersport. Of het nu gaat om onderwaterarcheologie, zeiltermen of knopen, je vindt er bij 'Il Mare' wel een boek over – als het even kan nog in verschillende talen ook. Uiteraard is er ook een sectie met verhalen over zeetochten, zeeslagen en ander spannends, waar je op een Romeins terras van kunt genieten zonder de woelige zee zelf te voelen.

Libreria Il Mare
Via di Ripetta 239, Rome

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels