kerst sint-pitersplein romeRomeColosseum-romecolosseum-romesint-pietersplein-romeVaticaan

De scharlaken stad

In De scharlaken stad lees je welke invloed Michelangelo’s plafondschilderingen in Rome zestien jaar later op hem hebben. Hiermee heeft Hella Haasse een zeldzaam authentiek beeld geschapen van de tijd waarin Michelangelo leefde, van zijn eigen gedachten over zijn werk en zijn artistieke leven. Zo werpt ze niet alleen een uniek licht op de kunstenaar, maar ook op zijn bekendste schilderwerk dat daardoor nog meer tot leven komt. Fascinerend!

Rome_Rome_boeken_scharlaken_stad.jpgHet pauselijk hof in Rome is in de zestiende eeuw, in de nadagen van de Renaissance, het brandpunt van het wereldgebeuren. Het hof wordt gedomineerd door de in scharlaken gestoken hogere geestelijkheid, en grote persoonlijkheden die betrokken zijn bij politieke en maatschappelijke ontwikkelingen verzamelen zich in het Vaticaan.

In een van de zalen treffen we Giovanni Borgia aan, een jonge mysterieuze Italiaan die op zoek is naar het geheim rond zijn geboorte. Hij is een bastaard uit een berucht geslacht, maar is dat de familie Borgia of Farnese? De beschrijving van zijn speurtocht, door verschillende ogen gezien, is onder Haasses handen uitgegroeid tot een zeldzaam authentiek beeld van die tijd, de wereld van Michelangelo, Machiavelli en Aretino.

De scharlaken stad
Hella S. Haasse
Querido, 2014
ISBN 9789021450759
€ 19,99 (paperback)
€ 7,99   (ebook)

Bestel De scharlaken stad via deze link

Bestel hier het ebook

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels