Colosseum-romecolosseum-romeRomeVaticaansint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein rome

Terug in Rome

In Terug in Rome vervolgt Rosita Steenbeek de avontuurlijke omzwervingen door deze zo gelaagde stad, die ze begon in Thuis in Rome. Belevenissen in het heden worden afgewisseld met gebeurtenissen in het antieke Rome.

Steenbeek-Terug-in-rome.jpgZe eet ondergronds in een pizzeria, gebouwd tussen de muren van de Thermen van Agrippa; ziet een regen van rozenblaadjes neerdalen in het Pantheon en een zomerse sneeuwbui in de Santa Maria Maggiore. Ze ontmoet kleurrijke personages, zoals Tiberschuimster Valentina, die haar vertelt over de geheimen van de rivier, een voetenfetisjist maar ook de schimmen van Romeinse keizers.

Ze ontdekt het Egyptische Rome en dat van de oprukkende Napolitaanse maffia. Ze bezoekt het mausoleum van keizer Augustus, de villa met de bunker van Mussolini en de sacristie van de paus. Wederom wordt duidelijk dat het gewone leven in Rome nooit gewoon is!

Terug in Rome
Rosita Steenbeek
Arbeiderspers, 2013
ISBN 9789029566070
€ 19,99

Bestel Terug in Rome via deze link

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels