sint-pietersplein-romeRomeVaticaanColosseum-romekerst sint-pitersplein romecolosseum-rome

Keizers van Rome

Caesar droeg een lauwerkrans om zijn kaalheid te verbergen. Augustus liet al zijn portretten retoucheren. Caligula wilde zijn paard benoemen tot consul. Nero stak Rome in brand en vermoordde zijn stiefbroer, zijn leraar, zijn moeder en zijn zwangere vrouw. De biograaf Suetonius (tweede eeuw) geeft een ontluisterend beeld van de heersers van een wereldrijk.

Rome_boeken-Keizers-van-RomeGaius Suetonius Tranquillus beschreef in het begin van de tweede eeuw na Chr. de levens van twaalf keizers: van Julius Caesar tot en met Domitianus. Als biograaf richtte hij al zijn aandacht op de keizer en zijn directe entourage, waarbij hij zijn beschrijving van het leven en de persoonlijkheid van de keizer verlevendigde met smakelijke anekdotes en pikante details.

Suetonius' keizerbiografieen waren zeer populair in de middeleeuwen en vormen ook nu nog een geliefde bron voor films over het antieke Rome.

Keizers van Rome
Suetonius
Athenaeum, 2010 
ISBN 9789025367442
€ 7,95

Bestel Keizers van Rome bij Bol.com


Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels