VaticaanRomeColosseum-romesint-pietersplein-romecolosseum-romekerst sint-pitersplein rome

De Vaticaandagboeken

John Thavis had vijfentwintig jaar lang een van de meest fascinerende banen ter wereld: hij was verslaggever in het hart van Vaticaanstad. Dagelijks kon hij de machtigste katholieke leiders en hun politiek op de voet volgen. 

Rome_lezen-over-de-vaticaandagboeken.jpgHet gaf hem een unieke kijk achter de schermen van een fascinerende, in nevelen gehulde wereld. In Vaticaanstad in Rome vechten kardinalen privéoorlogen uit, dreigen schandalen het pauselijk gezag te ondermijnen en wordt eerbied voor het verleden continu blootgesteld aan het moderne leven.

Thavis neemt de lezer mee vanaf de klokkentoren op de Sint Pieter tot in de basilieken diep onder de grond, van de politiek geladen pausverkiezing tot de seksschandalen wereldwijd en de controverses rondom anticonceptie - en verder.

Het scherpe en gevatte De Vaticaandagboeken is niet alleen geschreven voor katholieken (praktiserend of niet), het is een boek voor iedereen die geïnteresseerd is in internationale diplomatie en religie in een steeds verder geseculariseerde wereld.

De Vaticaandagboeken
John Thavis
Bert Bakker, 2013
ISBN 9789035139466
€ 6,90

Bestel De Vaticaandagboeken via deze link 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels