Romekerst sint-pitersplein romeColosseum-romeVaticaancolosseum-romesint-pietersplein-rome

Cicero de Kat

Het oude Rome - een reis door heden en verleden met Cicero de Kat is een kleurrijk stripverhaal, waarin de hoofdrol is weggelegd voor Cicero de Kat. Hij maakt kinderen op een grappige en verantwoorde manier wegwijs in het Oude Rome. Zo neemt hij je mee naar het Circus Maximus, het Capitool en het Colosseum en laat hij je kennismaken met Julius Caesar en zijn moordenaars, met de Romeinse keizers en met de Vestaalse maagden.

Cicero strip Rome.jpgHet stripboek bevat twaalf transparante vellen met reconstructietekeningen, waardoor je heel goed kunt zien hoe de monumenten er in de oudheid precies uitzagen en hoe groot de gebouwen op het Forum Romanum in het echt waren. Zo komt het oude Rome voor je ogen tot leven en krijg je een heel ander beeld bij de stapels stenen en zuilen die nu nog overeind staan.


Het Oude Rome - Een reis door heden en verleden met Cicero de Kat
uitgeverij Van In
€ 16,00

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels