colosseum-romekerst sint-pitersplein romeRomeColosseum-romeVaticaansint-pietersplein-rome

Het vijfde evangelie

Twee broers, priesters binnen het Vaticaan in Rome, slaan de handen ineen om het grootste historische mysterie van het christendom te ontrafelen.

ian_caldwell_het_vijfde_evangelieIn 2004 zit Johannes Paulus II op de pauselijke troon, als in de Vaticaanse Musea de tentoonstelling van een mysterieus object wordt voorbereid. Een week voor de opening wordt curator Ugolino Nogara vermoord en diezelfde nacht wordt in het Vaticaan ingebroken bij de Grieks-katholieke priester Alex Andreou. Andreou was niet alleen Nogara's goede vriend, maar hielp hem ook bij zijn onderzoek naar een uniek document dat de christelijke wereld op zijn grondvesten zal doen schudden: het Diatessaron.

Als de politie van Vaticaanstad in beide zaken de dader niet kan identificeren, gaat Andreou zelf op onderzoek uit in Rome. Hij krijgt hulp van zijn broer, die een belangrijke functie binnen het Vaticaan bekleedt. Om de moordenaar te vinden, moeten zij het geheim dat Nogara meenam in zijn graf reconstrueren - wat de vier evangeliŽn en het Diatessaron onthullen over het meest controversiŽle relikwie uit de geschiedenis van de Kerk: de Lijkwade van Turijn.
Langzaam maar zeker komt Andreou erachter waarom zijn vriend moest sterven...

De Amerikaanse auteur Ian Caldwell deed voor deze thriller tien jaar lang onderzoek naar de geschiedenis van de evangeliŽn en het leven binnen Vaticaanstad.

Het vijfde evangelie
Ian Caldwell
A.W. Bruna Uitgevers, 2015
ISBN†9789400502680
Ä 19,95 (paperback)
Ä †9,99 †(ebook)

Bestel Het vijfde evangelie bij bol.com

Bestel hier het ebook

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels