RomeVaticaanColosseum-romecolosseum-romesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein rome

Italiaanse streken

In Italiaanse streken wandelt Bas Mesters een dag lang door Rome, de eeuwige stad, op zoek naar de Italiaanse volksziel. In veelkleurige ontmoetingen, met maffiabestrijders, schrijvers, filmdiva's, priesters, edelen, komieken, artsen en anderen, analyseert hij de kansen om de crisis te boven te komen.

Italiaanse_Streken_Bas_MeestersĎToen God ItaliŽ creŽerde, schrok hij: zo mooi vond hij zijn schepping. Hij vreesde dat de rest van de wereld jaloers zou worden. Daarom besloot hij het land te laten bewonen door Italianen.í†Deze grap omvat de kern van de Italiaanse streken - en van dit boek. Een boek over sluwe maffiosi en corrupte politici. Over de moed van rechters, journalisten en burgers. Over het falen van de overheid en de genialiteit van het individu. Over schoonheid en de kunst van het genieten. Over alles wat ItaliŽ tot schrikbeeld ťn tot voorbeeld maakt.†

Anno 2015 maakt ItaliŽ de grootste economische en morele crisis door sinds de Tweede Wereldoorlog. Tegelijk is de liefde van de Italianen voor de EU bekoeld. In Brussel weet men: valt Rome, dan schudt Europa op zijn grondvesten.

In Italiaanse streken wandelt Bas Mesters een dag lang door de eeuwige stad, op zoek naar de Italiaanse volksziel. In veelkleurige ontmoetingen, met maffiabestrijders, schrijvers, filmdivaís, priesters, edelen, komieken, artsen en anderen, analyseert hij de kansen om de crisis te boven te komen.

Bas Mesters (1965) is journalist en cultuurhistoricus. Hij was ruim tien jaar correspondent in ItaliŽ voor NRC Handelsblad en de NOS. Hij is directeur van het Expertisecentrum Journalistiek (UvA) en leidt sinds november 2014 de opleiding Journalistiek van Hogeschool Windesheim.

Italiaanse streken
Bas Mesters
Bert Bakker, 2015
ISBN†9789035140028
Ä 17,95 (paperback)
Ä 10,99 (ebook)

Bestel Italiaanse streken bij bol.com

Bestel hier het ebook

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels