Romecolosseum-romeColosseum-romesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeVaticaan

Robert Harris - Dictator

Marcus Tullius Cicero, de briljantste advocaat uit de geschiedenis, leeft in ballingschap, ver van Rome. Hij is een gebroken man en heeft al zijn invloed verloren. Maar zoals hij zelf zegt: ‘Zolang er leven is, is er hoop.’

Robert_Harris_DictatorZijn steun aan zijn politieke rivaal Caesar zorgt ervoor dat hij Italië weer in mag. Cicero vecht zich een weg terug naar de macht om nog eenmaal de belangrijkste speler in de Romeinse politieke wereld te zijn. 

Dictator is de meesterproef van Robert Harris, een ongekende weergave van twee van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis: de val van het Romeinse Rijk en de moord op Julius Caesar.

Robert Harris (1957) is de auteur van internationale bestsellers als: Vaderland, Pompeii, ImperiumLustrum en Geest. Zijn werk verschijnt in 37 talen. Na zijn studie aan Cambridge werd hij journalist bij de BBC. 

Dictator is het derde deel van de trilogie over Cicero. Deel een, Imperium, verscheen in 2008, gevolgd door Lustrum dat een jaar later uitkwam.  

Dictator
Robert Harris 
Cargo, 2015
ISBN 9789023495635
€22,90 (paperback
€  7,99 (ebook)

Bestel Dictator bij bol.com

Bestel hier het ebook  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels