colosseum-romeRomeColosseum-romesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeVaticaan

Via Roma - de geschiedenis van Rome in 50 straten

In haar sprankelende reisgids Via Roma laat Willemijn van Dijk je dwalen door de straten van de Italiaanse hoofdstad. Achter de straatnamen van Rome gaat de eeuwenlange geschiedenis van de stad aan de Tiber schuil. Vrijwel iedere straat en elk plein in Rome is vernoemd naar een invloedrijk persoon of een gebeurtenis die haar sporen heeft nagelaten in de stad.

Rome_Boeken_Via_Roma_Willemijn_van_DijkWaarom heet de brede laan die naar de Sint-Pieter leidt de Straat van de Verzoening? Wat heeft de Via dei Fori Imperiali, waarlangs de oude keizerfora liggen, met Mussolini te maken? En hoe kun je uit de naam Piazza Navona opmaken wat er onder het plein verborgen ligt? 

Via de straatnaambordjes dwaal je door de geschiedenis en langs het werelderfgoed van Rome, van Romulus tot Mussolini en van het Colosseum tot het hypermoderne Museo dell'Ara Pacis. Via Roma is een onmisbaar boek voor iedere Italië-ganger. 

Willemijn van Dijk is oudhistoricus en schrijfster. Ze werkte een aantal jaar als adjunct-hoofdredacteur van De Smaak van Italië; in 2012 begon ze Orpheus kijkt om, een blog over Rome en de oudheid.

Eerder publiceerde ze onder andere de reisgidsen Puglia, Bed & Breakfasts en charmehotels in Italië en De Smaak van Rome. In 2017 verscheen De opvolger,  over het leven van keizer Tiberius.  

Via Roma : de geschiedenis van Rome in 50 straten
Willemijn van Dijk
Ambo|Anthos, 2017
ISBN 9789026339950
€12,50 (paperback)
€  9,99 (ebook) 

Bestel Via Roma bij bol.com

Bestel hier het ebook

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels