kerst sint-pitersplein romeRomeColosseum-romeVaticaancolosseum-romesint-pietersplein-rome

Het Colosseum voorbij

'Het Colosseum voorbij' is een bundel van dertig columns. Op vlotte wijze laat Tessa Vrijmoed het dagelijks leven in Rome vanuit verschillende oogpunten zien.  

Rome_Boeken_Vrijmoed_Colosseum.jpgZo neemt Tessa de lezer mee naar de wijksupermarkt waar kassamedewerker Ovidio grappen maakt met zijn klanten. Vertelt ze over de balletjuf die haar cursisten dwingt hun haar in een knotje te dragen. Ze wijst op het standbeeld van dichter Belli, wiens botte gedichten nog steeds choqueren. Gluurt naar de tepel van de overbuurvrouw, beeldt zich het Forum Romanum millennia geleden in en legt uit hoe sportfans hun geld investeren in ‘Schijnvoetbal’. Opvangcentra voor migranten, evenementen in musea en de opschudding in de stad bij filmopnames passeren daarnaast de revue.

Tessa is classica en woont sinds 2008 in Rome. In haar schrijfdebuut 'Laat je krekels maar krieken' doet ze verslag van haar nieuwe leven in het buitenland. Ze is tevens auteur van reisgids 'time to momo - Rome'. Als oprichtster van nieuwsplatform 'Beyond the Colosseum' houdt ze verder de culturele activiteiten in de stad bij.

Het Colosseum voorbij
Tessa D.M. Vrijmoed
Brave New Books, 2016
ISBN 9789402156508
€ 15,95

Bestel Het Colosseum voorbij bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels