VaticaanColosseum-romesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeRomecolosseum-rome

Verrukkelijk Rome

La dolce vita in een kookboek: de in Rome geboren en getogen Eleonora Galasso neemt je mee naar haar keuken: van oma's recepten tot en met moderne, hedendaagse gerechten. Maak kennis met de eetcultuur van Rome en breidt je Italiaanse kookrepertoire uit met deze bijzondere keuken: een keuken die juist door zijn eenvoud zeer aantrekkelijk is.

Rome_Boeken_Verrukkelijk_Rome_ Eleonora GalassoStart je dag met maratozzi, de kleverige en gevulde broodjes die al sinds de middeleeuwen zeer populair zijn. Maak de echte gnocchi alla romana of ossobuco al pepe e vignarola, zoals die in restaurant La Campana wordt geserveerd. Waan je op een zonnig terras in bruisend Rome en serveer bij het aperitief eens mozzarella in carrozza of sluit het avonddiner af met affogato al caffè (ijs verdronken in koffie).

Verrukkelijk Rome biedt je tal van recepten voor elke gelegenheid: van ontbijt tot en met avondsnacks en alles wat daartussen zit. Serveer eens een typische feestmaaltijd zoals ze die in Rome eten of trakteer je geliefde(n) op een romantisch Romeins diner. Recepten uit dit kookboek zijn te vinden op de receptenpagina van Rome-Nu.

Verrukkelijk Rome
Authentieke en hedendaagse gerechten
Eleonora Galasso
Good Cook B.V., 2017
ISBN 9789461431639
€24,95

Bestel Verrukkelijk Rome bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels