Romekerst sint-pitersplein romeColosseum-romeVaticaancolosseum-romesint-pietersplein-rome

Mijn Rome - Saskia Balmaekers

Op 21 april 2017 (de verjaardag van Rome!) is Mijn Rome, het nieuwe boek van Saskia Balmaekers, verschenen. Het is een persoonlijke Rome-gids, met veel fijne tips, unieke adresjes en bijzondere bezienswaardigheden. Niemand kent de geheimen van Rome beter dan ItaliŽ-kenner Saskia Balmaekers, bekend van de blog Ciao Tutti, de grootste ItaliŽ-blog van Nederland.

Rome_Mijn-Rome-saskia balmaekersOntdek de favoriete Romeinse plekjes, geheime tips en weetjes van Saskia Balmaekers. Handig voor je eerste bezoek, maar ook voor wie Rome al goed denkt te kennen. Alle verborgen pareltjes van de Eeuwige Stad werden door Saskia persoonlijk bezocht en getest. De bekende bezienswaardigheden laat zij zo veel mogelijk links liggen. In plaats van het Colosseum neemt Saskia je mee naar de wijk Monti, waar vroeger de gladiatoren, hoeren en zigeuners woonden, en waar nu een mix van boetieks, restaurants en wijnbarretjes te vinden is.

Deze Rome-gids laat je proeven van de Romeinse keuken, van een maritozzo bij het ontbijt tot romige cacio e pepe als lunch, van authentieke gerechten uit het voormalige getto (zoals de gefrituurde artisjokken) tot cocktails in een voormalig klooster. De gids staat stil bij marmeren bordjes en beschilderde muren, bij kleurrijke mercati en klaterende neuzen, bij scherven en straataltaartjes, bij gebroken harten en verborgen dieren.

Mijn Rome is een ontdekkingsgids waarmee je je de Italiaanse hoofdstad eigen maakt, met Saskia als persoonlijke gids door het Rome van toen maar vooral ook het Rome van nu, dat de historie prachtig verweeft in het huidige straatbeeld en het moderne dolce vita.

Saskia Balmaekers (1980) is schrijver, journalist en blogger, maar bovenal ItaliŽ-kenner. Sinds 2010 heeft zij de zeer populaire blog Ciaotutti.nl, waar de cultuur, de mensen en de Italiaanse gewoonten centraal staan. Eerder verschenen o.a. Ciao Tutti, Ciao Tutti Rome, De Geheimen van Inferno en 101 mooiste plekken van ItaliŽ.

Mijn Rome
Saskia Balmaekers
Xander Uitgevers bv, 2017
ISBN† 9789401606608 †
Ä 10,99

Bestel Mijn Rome bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels